Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Originele ideetjes voor Vaderdag

Weg met de traditionele geschenken. Verras uw vader deze keer met een onverwacht, maar toch betaalbaar cadeautje.

(netto) – Nu zondag, 13 juni is het weer Vaderdag. Het ideale moment om uw vader in de bloemetjes te zetten. Maar elk jaar is er weer diezelfde vraag: wat kopen we dit jaar? Gemakshalve en bij gebrek aan tijd krijgen de meeste papa’s een boek, een cd, een das, een fles wijn, een doosje pralines of een cadeaucheque. Maar er zijn ook heel wat originele cadeaus te bedenken, zonder dat u daarom te diep in uw portemonnee moet tasten.

De nostalgische papa

Wat is er zoal in de wereld gebeurd op zijn geboortedag? Laat hem dat ontdekken door hem een krant of tijdschrift van die dag te schenken voor minder dan 25 euro. Op de Belgische portaalsite Cadeau Retro is een uitgebreide collectie beschikbaar. 

U kunt hem ook materiaal kopen waarmee hij zijn audio- of videocassettes, zijn vinylplaten of zijn gewone foto’s mee kan digitaliseren. Meer informatie daarover vindt u in ons artikel ‘Hoe krijgt u oude foto’s en video’s op uw pc?’. Maar als technologie of informatica niet echt zijn ding is, kunt u zich ook richten tot professionelen die al die zaken kunnen digitaliseren, zoals StudioScan en Forever.

De technologische papa

Als u hem vorig jaar voor het eerst een iPod hebt gekocht, wordt het misschien tijd om hem nu een draagbare luidspreker cadeau te doen. De prijzen daarvan zijn sterk gedaald tegenover vorig jaar. Bij Pixmania bijvoorbeeld is de prijs van de GEAR4 speaker gedaald van 79 tot 24,90 euro.

 

Heeft hij al een flatscreen? Koop dan een draagbaar multimediacenter. Daarmee kan hij video’s, foto’s en muziek afspelen op zijn televisie. Zowel Emtec (Movie Cube) als Western Digital (WD TV Mini media player) biedt modellen aan van 50 tot 100 euro. Maar u kunt ook gewoon een kabel van 15 euro kopen om de televisie met de computer te verbinden. Het resultaat is hetzelfde. Maar controleer wel eerst of de audio- en video-uitgangen van beide toestellen compatibel zijn.

De bourgondische papa

 

Huishoudtoestellen zijn niet alleen voor Moederdag weggelegd. Wees dus eens vindingrijk en koop hem een pizzaoven voor ongeveer 50 euro of een paninigrill voor maar 30 tot 70 euro. Nog niet origineel genoeg? Koop dan een toestel om popcorn of suikerspinnen te maken. U vindt er al vanaf 20 euro.

Staat hij graag zelf in de keuken? Kies dan misschien wat speciaal keukengerei, zoals een vinaigrettemolen voor 12 euro, een oliespray, of een keukenbrander om heerlijke crème brûlée of tarte tatin mee te maken (26 euro). En als hij nog geen elektrische pepermolen heeft, is dat ook altijd een goed idee (20 euro).

Nog meer ideeën?

Netto heeft voor u een lijst samengesteld van technologische hebbedingetjes waaraan u dit jaar onmogelijk voorbij kunt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud