Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Plafond voor cashbetalingen stijgt naar 7.500 euro

Het plafond voor transacties in cash wordt opgetrokken tot 7.500 euro. Dat heeft staatssecretaris voor de strijd tegen fiscale fraude Elke Sleurs (N-VA) woensdag bekendgemaakt. Haar voorganger John Crombez (sp.a) had dat plafond op 3.000 euro vastgelegd.
©Photo News

Sinds 1 januari ligt het maximumbedrag in cash, de zogenaamde cashdrempel, dat handelaars van klanten mogen aannemen, op 3.000 euro. Het was één van de maatregelen die de vorige regering heeft genomen in de strijd tegen fraude.

Die drempel wordt dus opnieuw verhoogd naar 7.500 euro, zo kondigde Sleurs aan bij de bespreking van de begroting in bevoegde Kamercommissie. De staatssecretaris wil zich op die manier in lijn brengen met elders in Europa. Ook wil ze met die ingreep een aantal economische sectoren bijstaan, waar een risico op delokalisatie bestaat, zoals de sector van de tweedehandswagens.

De aankondiging weekte ook binnen de eigen meerderheid reacties los. Roel Deseyn (CD&V) zei te vrezen dat er daardoor "een verkeerd signaal" naar "de slechte leerlingen" wordt gestuurd. Op de oppositiebanken zei Georges Gilkinet (Ecolo) dat de beslissing "getuigt van het gebrek aan ambitie in de strijd tegen witwassen".

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud