Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Profiteer van de Restaurant Week

Dineren in een toprestaurant is meestal een dure aangelegenheid. Maar niet tijdens de Restaurant Week eind november. Haal er uw profijt uit!

België heeft er nieuw een driesterrenrestaurant bij. Na Hof van Cleve in Kruishoutem en De Karmeliet in Brugge, krijgt ook Hertog Jan, ook in Brugge, de hoogste onderscheiding van de restaurantgids Michelin. Wilt u graag eens heerlijk dineren in een toprestaurant, dan moet u nu in actie schieten!

Van 28 november tot en met 4 december serveren de beste restaurants een gastronomisch driegangendiner voor de spotprijs van 27,50 euro. Een lunch van drie gangen in een toprestaurant kost 22,50 euro. De menuprijs is exclusief drank.

Houd er wel rekening mee dat restaurants met 15, 16, 17 of 18 punten in GaultMillau of met een Michelinster een toeslag van 10 of 20 euro mogen aanrekenen. Dat komt omdat die toprestaurants vaak hogere kosten hebben dan andere restaurants. Denk aan het luxueuze servies en de exclusieve ingrediënten.

Welke restaurant kiezen?

Reserveren voor de Restaurant Week kan alleen via www.restaurantweek.be. Diningcity, de onlinerestaurantgids die de Restaurant Week organiseert, heeft een uitgebreide selectie gemaakt van 500 toprestaurants. Op deze site kunt u bij het restaurant van uw keuze in ‘real time’ een tafel reserveren. U ziet meteen of het restaurant al volgeboekt is of niet. Onlinereservaties zijn tijdens de Restaurant Week de enige geldige reservaties.

Wilt u extra informatie van een bepaald restaurant? Op de site van de onlinerestaurantgids Diningcity.be kunt u restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging (kaart + route) en sfeer. U vindt meer gegevens over de restaurants aan de hand van foto’s, menu’s en virtuele tours.

Wat is nieuw?

Tijdens deze editie van de Restaurant Week is het bij veel restaurants mogelijk om uw culinaire diner uit te breiden met een vierde gang. Voor een supplement van 7,50 euro kunt u nog meer genieten van uw hoogstaande diner. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dat in het daarvoor voorziene vak invullen bij uw reservering onderaan. Let wel op. Niet alle restaurants bieden een vierde gang aan en het is ook mogelijk dat een restaurant een vierde gang aanbiedt voor een andere prijs.

Hoe reserveer ik mijn etentje?
  • Reserveer tijdig. Spreek een datum af met uw tafelgenoot of tafelgenoten (tot maximaal 8 personen) en leg die datum vast in uw agenda.
  • Surf naar www.restaurantweek.be, klik op de provincie van uw voorkeur. Duid uw gekozen datum aan, het aantal personen en het type (lunch of diner). Doorloop alle restaurants die nog over zijn en kies waar u graag een driegangenmenu wilt verorberen. Maak uw reservatie online op uw gekozen datum door alle velden om te reserveren in te vullen.
  • Nadien krijgt u op het door u ingevulde e-mailadres een bevestigingsmail van Dining City Restaurant Week met uw reservering en uw reserveringscode. Bewaar die mail goed.
  • Indien u uw reservering wilt annuleren, kunt u dat nog 24 uur vóór de reservering doen zonder bijkomende kosten. Dat kan wel alleen via deze link.
  • Let op: er zijn al veel populaire restaurants volgeboekt door de beperkte beschikbaarheid. Snel zijn is dus de boodschap!

Nog vragen? Neem een kijkje op de veel gestelde vragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud