Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Proton verdwijnt in twee fasen

De elektronische portemonnee Proton verdwijnt eind dit jaar. Dat gebeurt in twee fasen: een afbouwperiode en een recuperatieperiode voor wie zijn tegoed niet tijdig heeft opgebruikt.
©Photo News

Twee jaar geleden al besloot Bancontact MisterCash Company om eind 2014 te stoppen met Proton. De elektronische portemonnee, bedoeld om kleine bedragen elektronisch te betalen, werd minder en minder gebruikt. Bij de bakker of de slager betalen mensen liever met de bankkaart. Dat is makkelijker, omdat die kaart niet moet worden opgeladen – in tegenstelling tot Proton.

Bancontact MisterCash Company laat nu weten hoe de afbouw van het Protonsysteem concreet zal gebeuren. In een eerste fase, van 1 oktober tot 31 december, wordt het laden van Proton stapsgewijs afgebouwd. Het aantal punten waar de kaart kan worden opgeladen, zal geleidelijk aan verminderen. De laatste terminals worden tegen 28 februari 2015 uit de markt genomen.

Advertentie

Vanaf 1 januari 2015 zal het niet meer mogelijk zijn om met Proton te betalen. Gebruikers zorgen er dus best voor dat ze het resterend bedrag voor eind dit jaar opgebruiken. Geen nood echter voor wie dat mocht vergeten. Die kan terecht bij zijn bank om het saldo te recupereren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.