Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Ruim 4 op de 10 Vlamingen kopen tweedehands

Meer dan vier op de tien Vlamingen hebben vorig jaar tweedehandsproducten gekocht. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox bij meer dan 1.000 Vlamingen in opdracht van De Kringwinkel en tweedehandsketen Troc.com.
Het serviesrek in een kringwinkel. ©Photo News

In 2014 kocht 43 procent van de Vlamingen tweedehandsspullen, terwijl meer dan een op de drie ook spullen verkocht. De populairste tweedehandsproducten zijn boeken (33 procent), gevolgd door kleding (26 procent) en decoratieartikelen (25 procent). Bijna de helft van alle tweedehandsverkopen gebeurde online. De belangrijkste drijfveer om tweedehands te kopen waren voor bijna vier op de vijf respondenten de lage prijzen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan twee op de drie Vlamingen (68%) vorig jaar spullen schonken aan een goed doel zoals De Kringwinkel. 'We zien al langer dat steeds meer Vlamingen hun spullen aan ons doneren. Ze doen dit niet enkel om de afvalberg te helpen verkleinen, maar eveneens omdat de sociale tewerkstelling hierbij baat heeft', zegt Marleen Vos, algemeen directeur van de overkoepelende vzw Komosie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud