Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Ryanair: toch geen toeslag voor wie eerder vlucht boekte

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair rekent dan toch geen bagagetoeslag aan voor vluchten die voor 1 september zijn geboekt.
Vanaf 1 november moeten rolkoffers bij vluchten van Ryanair worden ingecheckt als bagage voor de vrachtruimte, tenzij u een priority-ticket betaalde. ©Photo News

De Ierse budgetvlieger Ryanair kondigde ruim een week geleden aan dat het geen rolkoffers meer als handbagage zal aanvaarden vanaf 1 november.

Vanaf dan moeten de vliegtuigpassagiers deze rolkoffers inchecken als bagage voor de vrachtruimte en een prijs voor het transport ervan betalen. 

Alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat mogen dan nog gratis mee het vliegtuig in, tenzij u extra betaalt voor een priority-ticket.

Die maatregel zou ook gelden voor wie zijn vlucht al had geboekt voor 1 september.  

Contractbreuk

Volgens de federale minister van Consumentenzaken, Kris Peeters ( CD&V), ging het om contractbreuk. Peeters meldt nu dat Ryanair-topman Michael O'Leary gevolg geeft aan zijn brief van 4 september waarin hij de maatschappij aanspoort om de toeslag te laten vallen voor reizigers die hun vlucht al voor 1 september boekten.

'Ryanair kan niet eenzijdig de prijs verhogen van een vlucht die al geboekt is. Het is goed dat Ryanair de bagagetoeslag laat vallen voor klanten die hun reis al voor het ingaan van de toeslag boekten', aldus Peeters. 

Ryanair bevestigt in een persbericht dat het terugkrabbelt. 'De klanten die voor of op 31 augustus hebben geboekt voor een vlucht na 1 november, zullen geen enkele extra kost of extra ongemak ondervinden', aldus Ryanair.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud