Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Slim shoppen in solden

Vind je het moeilijk om in de koopjesperiode kleren te vinden die je leuk vindt? Heb je verschillende kledingstukken die je al jaren niet meer hebt gedragen? Voor je naar je geliefde winkel snelt, lees je best onderstaande tips.
Advertentie

(netto) - De koopjesperiode is de ideale gelegenheid om je eigen garderobe te vernieuwen of om kleren of accessoires te kopen voor vrienden of familie. Maar vaak is het moeilijk om tijdens de koopjes je gewilde kledingstukken te vinden in de chaos van de menigte kooplustigen. Vermijd de piekmomenten en volg onze tips op.

Leg een budget vast

Het is absoluut niet eenvoudig om een budget te bepalen voor je koopt, vooral omdat je normaal de prijzen van de kledingstukken niet op voorhand kent. Maar zodra je voor jezelf een bedrag hebt vastgelegd, bijvoorbeeld 45 euro, kan je proberen je daaraan te houden.

Neem een vriend(in) mee

Het is altijd nuttig om een andere mening te kennen. Daardoor kan je een miskoop vermijden. Je zal geld besparen wanneer je niets koopt dan wanneer je iets koopt dat je toch nooit zal dragen.

Pas het kledingstuk voor je het koopt

De maten verschillen dikwijls afhankelijk van het merk of het land van herkomst van het kledingstuk. Meet jezelf voor je naar de winkel gaat. Noteer enkele maten op een blaadje (je tailleomtrek en/of borstomtrek, lengte van broek, schoenmaat,…). Dat maakt je zoektocht makkelijker. Neem ook een meetlint mee. Dat kan nuttig zijn om het lange wachten aan de pashokjes te vermijden.

Bekijk het artikel goed

Als je een beschadigd kledingstuk koopt, weet dan dat je als je eenmaal thuis bent, je het niet meer mag omruilen in de winkel. Want uiteindelijk kan je niet bewijzen dat het kledingstuk al zo beschadigd was voor je het kocht. Controleer of de rits goed werkt, of er geen knopen ontbreken, of er geen vlek op is of er geen gat in zit, enzovoort.

Werp een blik op de wasvoorschriften

Ben je zeker dat je het kledingstuk wil kopen als je ermee naar de stomerij moet? Sommige stoffen mogen niet gestreken worden of mogen niet in de wasmachine. Andere kunnen na verloop van tijd krimpen, een beetje uitrekken of hun kleurintensiteit verliezen na een wasbeurt. Het is dus erg belangrijk om de wasvoorschriften strikt te volgen. Neem ook de gewoonte om pas gekochte kleren te wassen voor je ze draagt. Je wast er eventuele stofrestjes mee uit.

Combineer nieuw met oud

Je kunt perfect nieuwe kledingstukken kopen om ze te combineren met andere kledingstukken die je al hebt. Je kan jezelf een nieuwe stijl aanmeten door alleen een paar kledingstukken in je garderobe te veranderen of door nieuwe accessoires te kopen. Start je zoektocht bij merken die je al kent. De koopjesperiode is ook een ideaal moment om te snuisteren in tweedehandszaken, waar je andere stijlen en merken kan ontdekken en zo je kledingstijl een boost kan geven.

Goede aanbiedingen, zelfs buiten de koopjesperiode

Meerdere keren per jaar komt een nieuwe collectie in de winkels. Op die momenten worden bepaalde kledingstukken van de oude collectie vaak afgeprijsd. Vraag aan de verkoper wanneer de nieuwe collectie binnenkomt. Dan krijg je een idee wanneer je goede zaakjes kunt doen en kan je je budget daarvoor opbouwen.

Profiteer ten volle van de koopjes

De koopjes zijn dit jaar erg interessant. De grote voorraad en de verhoogde kortingen moeten de twijfelaars overhalen, zelfs in deze periode van economische crisis. Volg onze praktische tips en ga op zoek naar je gedroomde kledingstuk zonder dat je budget daaronder moet lijden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud