Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Supermarkten trekken wijnkoopjes op gang

Vanaf deze week starten de meeste supermarkten hun jaarlijkse wijnbeurs. Wie uitkijkt kan tot 30 procent besparen.
Wijn voor de eindejaarsfeesten kan je best nu al inslaan.

Video: Er gaat niets boven de kerstsfeer.

(netto/hln) – Doorgaans houden wijnhandelaars in oktober en november opendeurdagen. Sinds een tijdje willen supermarkten hen voor zijn en zij organiseren wijnbeurzen in september. Dat supermarkten een graantje willen meepikken is ook niet zo verwonderlijk: zo’n 60 procent van de wijn in Vlaanderen wordt gekocht in de supermarkten. De grootwarenhuizen vechten dan ook een hevige concurrentieoorlog uit waar de consument beter van wordt. Die worden om de oren geslagen met fikse kortingen en acties ‘vier flessen kopen en twee gratis’.

Tot 30% korting 

En dan gaat het heus niet over slechte wijnen of kelderresten die in de uitverkoop worden gezet. “Let op, er zitten mindere producten tussen”, zegt wijnkenner Frank Van der Auwera in Het Laatste Nieuws. “Maar doorgaans kun je tegen een mooie prijs wel kwaliteit kopen. Wie uitkijkt kan tot 30 procent besparen.”

Die aanbiedingen zal je trouwens niet meer vinden als je ook echt wijn nodig hebt, met de eindejaarsperiode bijvoorbeeld. “Nu naar de winkel trekken is dus de boodschap”, adviseert Van der Auwera.

Waar kan je terecht?
  • Colruyt start morgen met zijn wijnbeurs. Zij verlagen de prijs voor 200 wijnen
  • Bij Delhaize starten ze op 11 september en wordt de prijs van 100 wijnen tussen de 15 en 30 procent verlaagd.
  • Carrefour en GB beginnen op 17 september aan hun wijnbeurs. Carrefour geeft korting op 300 Franse wijnen, bij GB zijn het er 250

Goede wijn

Uit dat grote aanbod moet je natuurlijk wel zelf nog de goede wijnen kiezen. Van der Auwera raadt aan om zelf te proeven, enkele flessen te kopen en vervolgens van de lekkerste wijnen een grote aankoop doen. En hij heeft nog een tip klaar: “2005 is een mooi jaar.”

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud