Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Tijd om Neckermann-vouchers in boekingen om te zetten

Mogelijk wordt Neckermann binnenkort failliet verklaard. Om zeker te spelen zet u bepaalde vouchers van de touroperator het best om in een boeking.
Neckermann is verzekerd tegen financieel onvermogen. In principe is de terugbetaling van het voorschot of de volledige reissom daardoor gegarandeerd. ©Tim Dirven

Neckermann staat op de rand van de financiële afgrond. De touroperator maakte vroeger deel uit van Thomas Cook, dat failliet ging eind september 2019. Neckermann werd toen gered door de Spaanse maatschappij Wamos, maar ook die doet het niet goed in de coronacrisis. Als op 22 februari geen financiële middelen zijn gevonden om de activiteiten voort te zetten, kan de onderneming failliet worden verklaard.

Pas als de boeking is bevestigd, valt ze opnieuw onder de bescherming van de verzekering.
Simon November
Woordvoerder Test Aankoop

Test Aankoop herinnert eraan dat mensen die al een pakketreis (de combinatie vlucht en hotel) hebben geboekt of in het bezit zijn van een ‘coronavoucher’ (uitgegeven tussen 20 maart en 19 juni 2020) gedekt zijn bij een faillissement. Neckermann is verzekerd tegen financieel onvermogen bij verzekeraar Amlin en in principe is de terugbetaling van het voorschot of de volledige reissom daardoor gegarandeerd.

Verlies op vouchers

Maar wie een voucher heeft die buiten die data werd uitgegeven, is niet gedekt en loopt het risico zijn geld te verliezen. Test Aankoop geeft alle betrokken reizigers de raad hun vouchers vóór 22 februari om te zetten in boekingen. Zo kan een beroep worden gedaan op de verzekering van de touroperator.

Wegens de korte termijn is er enige haast mee gemoeid. 'Pas zodra de boeking is bevestigd, valt ze opnieuw onder de bescherming van de verzekering’, benadrukt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop.

Geen probleem bij Sunweb

Voor wie zijn reis bij Sunweb via een Neckermann-shop boekte is er geen probleem. Sinds eind 2019 heeft Sunweb Group een strategisch partnerschap met Neckermann waarbij Sunweb-vakanties via de Neckermann-shops kunnen worden geboekt. Maar deze boekingen vinden integraal plaats op het Sunweb-platform en de betalingen gaan rechtstreeks naar Sunweb Group.

‘De boekingen vallen volledig onder de voorwaarden en garanties van Sunweb Group’, zegt Tim van den Bergh, communicatiedirecteur van Sunweb. ‘Dit betekent dat ook de vouchers die wij na 20 juni uitgaven gedekt zijn omdat Sunweb verzekerd is bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden in Nederland. Dit fonds dekt, in tegenstelling tot het Belgische Garantiefonds Reizen, ook vouchers die later werden uitgeschreven.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud