Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Tram en bus duurder in Brussel

De MIVB trekt naar jaarlijkse gewoonte zijn tarieven op voor tram, bus en metro. Een enkele rit kost voortaan 2,1 euro.
©BELGA

De Brusselse regering heeft donderdag een verhoging van de tarieven bij openbare vervoermaatschappij MIVB goedgekeurd. De nieuwe prijzen worden van kracht op 1 februari.

Het tarief voor één rit gaat omhoog met 10 cent. Nu kost een ritje nog 2 euro (of 1,90 euro voor wie een magneetkaart van de vervoersmaatschappij heeft). De prijs van een tienrittenkaart stijgt met 50 cent.

Een maandabonnement voor MIVB in combinatie met De Lijn, TEC en NMBS in Brussel, kost vanaf februari 55,5 euro in plaats van 54 euro en een jaarabonnement 583 euro in plaats van 567 euro. Voor onder meer scholieren, 65-plussers en personen met een laag inkomen verandert er niets. Ook het standaard jaarabonnement blijft op de huidige prijs.

Het boetetarief voor zwartrijders gaat omhoog met 5 procent. Wie een eerste keer betrapt wordt zonder geldig vervoerbewijs, moet 105 euro ophoesten (tegenover 100 euro vandaag). Een tweede inbreuk of meer binnen de twee jaar kost 210 euro en wie met een vervalst ticket reist of de MOBIB-kaart van iemand anders gebruikt, moet 400 euro opdiepen.

Om het aantal formules te vereenvoudigen verdwijnt in februari het Airport Line-abonnement, een busverbinding tussen de luchthaven en de Europese wijk. Er waren slechts 49 jaarabonnementen in omloop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud