Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

U hebt nog 2 kansen om een ticket voor Tomorrowland te bemachtigen

Zaterdag gaan nog eens tickets voor Tomorrowland over de toonbank, deze keer voor de hele wereld. Slaagt u er ook dan niet in om een ticket te bemachtigen, schrijf u dan in op de wachtlijst. Een woordje uitleg.
Advertentie
©BELGA

De 180.000 Belgische tickets die vorige zaterdag werden verkocht, waren op nauwelijks anderhalf uur tijd uitverkocht. Tot grote frustratie van heel wat fans van elektronische muziek die er net naast grepen. Maar gelukkig is alles nog niet verloren. Op 15 februari om 17u wordt een tweede deel van de tickets te koop aangeboden aan de rest van de wereld. Uiteraard kunnen ook de Belgen dan opnieuw een kans wagen. Let wel, ook voor die tweede verkoopronde moet u zich vooraf registreren. Registratie is mogelijk tot uiterlijk 12u op de dag van de verkoop. Volgens Debby Wilmsen, woordvoerster van het festival, blijft de registratiecode van 8 februari wel geldig voor 15 februari.

Noteer dat er minder tickets beschikbaar zullen zijn dan afgelopen zaterdag. Een deel is gereserveerd voor de buurtbewoners en de mensen die een 'Global Journey Pack ' aankochten. 

Slaagt u er ook dan niet in om tickets te bemachtigen, dan rest u nog één kans om alsnog deel te nemen aan de tiende editie van het festival. Want vanaf eind februari vindt u een wachtlijst op de officiële website van het festival.

De wachtlijst werkt volgens het principe ‘first come, first served’. U vult daarop in welk type ticket u verkiest. ‘Indien uw gewenst type ticket opnieuw zou vrijkomen (mensen die hun ticket aanbieden via onze exchange desk), wordt u persoonlijk op de hoogte gebracht per mail’, staat te lezen op de officiële site. 

Secundaire markt

Amper enkele uren nadat de Belgische ticketverkoop was gestart, circuleerden er al tickets op tweedehandssites en sociale media. Tomorrowland treedt zelf op tegen dat soort praktijken. Zo riskeert u op een zwarte lijst te belanden als u uw tickets op de zwarte markt tracht te verkopen.

‘Mensen proberen hun bevestigingsmail met hun code soms aan tien verschillende mensen te verkopen. Maar wij werken met een gepersonaliseerd systeem. De mensen moeten hun naam en gegevens opgeven voor ze een polsbandje krijgen. Zo kunnen we ook controleren op het festivalterrein zelf. Als het polsbandje niet overeenstemt met de identiteitsgegevens, kunnen we die persoon de toegang tot het festival ontzeggen’, legt Debby Wilmsen uit.

Daarnaast schuimt de organisatie van Tomorrowland ook zelf de tweedehandssites en sociale media af. Wie tickets op de zwarte markt tracht te verkopen, komt op een zwarte lijst terecht. ‘Wij kunnen die tickets blokkeren en later opnieuw te koop aanbieden’, zegt Debby Wilmsen. Mensen kunnen fraude met Tomorrowland-tickets ook zelf melden via fraude@tomorrowland.com.

‘I love my tickets’

Alleen e-tickets gekocht via de site van de organisatoren zijn geldig. Koop dus zeker geen concerttickets via de volgende sites:

www.worldticketshop.nl, www.tickets4u.nl, www.tickets123.nl, www.QQtickets.nl, www.ticketunlimited.nl, www.ticketforsale.nl, www.tickets2buy.nl, www.ticketshier.nl, www.pepetickets.nl, www.getmein.nl, www.4alltickets.nl, www.4alltickets.ch, www.tickets4events.nl, www.easytickets.eu, www.rang1tickets.nl, www.deticketservice.nl, www.aatickets.nl, www.24hourtickets.nl, www.kaartverkoop.nl, www.eventem.nl, www.euroteam.net, www.totaltickets.com, www.seatwave.com, www.globalticketservice.com, www.needticket.be, www.tweedehands.be, www.ebay.be, www.kapaza.be, www.koopjeskrant.be, www.ticketsbelgie.be, www.ticketsnederland.nl, www.amicaturismo.com.br, www.garuda.tur.br, www.i.imgur.com, www.ticketstarter.be, www.angelipierre.net, www.tomorrowlandtickets2013.com, www.cooltrip.com.pt/festivais/2-tomorrowland.html, www.housetours.se, www.tomorrowland.mx

Meer info over de illegale verkoop van concerttickets vindt u op www.ilovemytickets.com. En wilt u op de hoogte blijven van de meest voorkomende vormen van internetfraude, lees dan ons artikel ‘Word geen slachtoffer van fraude

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud