Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Verdien geld aan je vakantie

Op vakantie ontsnap je niet aan het verplichte bezoek aan de lokale souvenirwinkel. Wie genoeg ondernemingszin aan de dag legt, kan daar gelukkig zelf mooie zaakjes doen.
Advertentie

(netto/times) – Eén mythe kunnen we meteen ontkrachten: de kans dat je op de vlooienmarkt van je vakantiebestemming iets op de kop tikt dat enkele duizenden euro’s waard is, is miniem. Toch kan je vaak enkele producten op je weg vinden die hier door verzamelaars heel gegeerd zijn. Het grote fortuin ligt dan zeker niet op je te wachten. Een mooie meeropbrengst daarentegen wel.

Video: Zeldzame Bollywoodfilms zijn gegeerd op eBay.

Moet je daarvoor je volledige vakantie opofferen aan het afschuimen van vlooienmarkten of souvernirwinkels? Of moet je lokale winkels volledig leegplunderen in de hoop een klompje goud in handen te krijgen? Zeker niet. Het volstaat om te weten welke producten echte verzamelobjecten zijn die je op eBay vlot kwijt kan. Enkele suggesties:

Oude magazines

Overal ter wereld liggen vlooienmarkten vol met oude magazines. Die zijn eigenlijk amper iets waard, maar een oud exemplaar met bijvoorbeeld Marilyn Monroe op de cover is voor de echte fan van Monroe-verzamelobjecten onbetaalbaar. Op eBay doen dergelijke verzamelobjecten het altijd goed.

Bollywoodfilms

De Indiaase filmindustrie kan over de hele wereld rekenen op heel wat trouwe fans die geen kans onbenut laten om een nieuwe titel in handen te krijgen. In India kost een legale dvd enkele honderden roepies (of niet meer dan enkele euro’s). Die films kan je op eBay al gauw kwijt tegen een bescheiden winst. Zeldzame titels kunnen je wel flink wat geld opbrengen. De verjaardagseditie van Lagaan bijvoorbeeld kan online 150 euro opbrengen.

Mao-verzamelobjecten

China raakt maar moeilijk los van de erfenis van Mao en je kan er makkelijk hopen authentiek propagandamateriaal op de kop tikken: van oude partijbadges tot het Rode Boekje. De gemiddelde prijs op eBay is zo’n 35 euro.

Muziek

Het loont altijd om de plaatselijke cd-winkel in exotische landen uit te pluizen. Je kijkt dan best uit naar singles en albums van populaire Westerse artiesten. Vooral de Japanse albums zijn echte collectors-items voor Westerse fans.

Oude meubels

Op Franse vlooienmarkten kan je spotgoedkoop oude rustieke meubels op de kop tikken. Die kosten slechts een fractie van wat je er bij ons voor zou moeten neertellen.

Waar moet je afblijven?

Het kan nooit kwaad om op vakantie je geluk te beproeven en uit te kijken naar interessante koopjes. Maar laat je daarbij nooit verleiden door al te mooie verkoopspraatjes. Van edelstenen moet je bijvoorbeeld afblijven. Zonder kennis van zaken is de aan- en verkoop van stenen een gevaarlijke zaak en wordt het voor handige oplichters wel heel makkelijk om achteloze toeristen geld afhandig te maken.

Ook voor antiek geldt dezelfde redenering. Antieke kunst wordt soms verkocht voor honderdduizenden euro’s, maar de kans dat je als toerist zoiets aantreft op een vlooienmarkt is miniem. Meestal gaat het om namaak en ligt de waarde niet hoger dan enkele euro’s.

En tot slot blijf je best ook ver weg van alles wat met bedreigde diersoorten te maken heeft. Als je bijvoorbeeld ivoor of tijgervellen naar België brengt, zullen die meteen in beslag worden genomen… met een fikse boete er bovenop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud