Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Waar laat je foto's het goedkoopst afdrukken?

Nu de zomervakantie is afgelopen, breekt de tijd aan om je vakantiekiekjes af te drukken. Wie een beetje op het prijskaartje let, kan alvast goede koopjes doen.
Wie veel foto's moet afdrukken, doet meestal zijn profijt bij gespecialiseerde fotowebsites.

Video: Niet tevreden van je foto's? Met Photoshop kan je nog altijd enkele 'kleine' aanpassingen doen.

Video: 10 tips om de mooiste vakantiekiekjes te maken.

(netto/hln) - Wie tijdens zijn vakantie de vinger aan het fototoestel niet kon bedwingen en al die prachtfoto's wil vereeuwigen op glanzend papier, wil daar bij voorkeur zo weinig mogelijk geld aan spenderen. Gelukkig kan je die kosten beperken door op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen.

Hét voordeligste adres bestaat echter niet. Alles hangt af van de hoeveelheid foto's die je wil laten ontwikkelen. Zo kunnen de online fotoservices van supermarkten of drogisterijketens zelden op tegen gespecialiseerde fotowebsites als Photofun of ExtraFilm. Die websites kampen wel met één groot nadeel: ze moeten je bestelling via de post opsturen en dat kost natuurlijk geld. Vooral bij kleinere bestellingen doet dat de kosten oplopen waardoor de prijs uiteindelijk toch nog hoger kan uitvallen dan die van supermarkten of drogisterijen.

Het Laatste Nieuws nam zelf de proef op de som en berekende de goedkoopste formules op woensdag 3 september:

  • 25 foto's: het goedkoopst bij Colruyt en Dreamland (4,49 euro)
  • 50 foto's: het goedkoopst op Foto.com (7,13 euro)
  • 100 foto's: het goedkoopst bij Photobox (12,48 euro)

Speciale aanbiedingen

Naast de voordeligste standaardtarieven doe je er ook niet slecht aan de speciale aanbiedingen (eerste honderd foto's gratis,...) in de gaten te houden waarmee de spelers op de digitale markt elkaar beconcurreren. Daarvoor kan je terecht op digitale-foto.be, waar je een recent overzicht vindt van prijzen en speciale aanbiedingen. Zo geeft ExtraFilm tot 21 september kortingen op fotoagenda's (-5 euro), halveert Kruidvat tot 5 oktober de verzendkosten (1,85 euro in plaats van 3,75 euro en ook Carrefour verlaagt de verwerkingskosten naar 0,99 euro.

Kwaliteit

Dan blijft natuurlijk nog de vraag hoe het gesteld is met de afdrukkwaliteit van al die diensten. Test-Aankoop vergeleek 33 fotoservices en noemt de kwaliteit "overal vergelijkbaar". Daarnaast moet je wel nog rekening houden met andere criteria: de levertermijn, komen de foto's onbeschadigd aan, hoe gebruiksvriendelijk is de software,... Op basis van al die gegevens geeft de consumentenorganisatie de voorkeur aan Blokker, ExtraFilm, Pixum en Fastlab.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.