Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Waar vindt u het beste onbeperkt mobiel abonnement?

Proximus biedt voortaan 10 gigabyte aan mobiele data op één van zijn onbeperkte abonnementen voor smartphones. Iets wat Base al sinds mei doet. Maar is dat momenteel ook het beste aanbod op de markt?
©Bloomberg

Sinds begin deze week heet het abonnement Smart+ 50 van Proximus Smart+ 45. De klant betaalt 5 euro minder en krijgt daarbij 1 gigabyte meer aan data (4 GB in plaats van 3). Proximus besliste eveneens zijn abonnement Smart+ 65 uit te breiden. Voortaan krijgt de klant 10 GB aan data in plaats van 5 en daarnaast nog eens 240 belminuten vanuit België naar een ander land in de Europese Unie en 240 megabyte surfen in een ander land binnen de Europese Unie. Voor dat laatste abonnement is er geen prijsverlaging waardoor BASE met zijn B-59 een mooie voorsprong behoudt.

Want de prijs daarvan ligt bij Base 6 euro lager terwijl de aangeboden belminuten, sms’jes en mobiele data in België even groot zijn. B-59 klopt Smart+ 65 op het vlak van belminuten in een ander land in de EU (600 in plaats van 240) en het aantal megabyte surfen binnen de EU (600 in plaats van 240). Proximus beschikt wel nog over een andere troef ‘Fon’, maar die technologie is niet in alle Europese landen beschikbaar en uitsluitend voorbehouden voor klanten die bij diezelfde operator een internetverbinding hebben.

Mobistar heeft met Panter 60 (500 minuten, 500 sms’jes en 500 MB in de EU) een aanbod dat zeer dicht aanleunt bij dat van BASE en zal zich wellicht zo snel mogelijk trachten te meten met zijn twee grootste concurrenten door de hoeveelheid beschikbare mobiele data op te trekken van 5 naar 10 GB.

Intussen biedt Mobistar 50 procent korting gedurende 3 maanden via het internet. Dat is interessant, want de klant geniet dezelfde voordelen als bij B-39 van BASE (39 euro) bovenop de Europese troeven van Panter 60. Met een maandelijkse prijs van 30 euro is dat het beste aanbod op de markt voor smartphones wat onbeperkt bellen en sms’en betreft. Niet onbelangrijk: dat abonnement geeft ook een onbeperkte toegang tot de app iCoyote.

Gratis overstap

En wat binnen 3 maanden? Mogelijk komen Base, Mobistar, Proximus of een andere operator wel met een nieuw aanlokkelijk voorstel over de brug. Het enige wat u als gebruiker moet doen is dus de meest interessante formule kiezen en van operator veranderen. Die overstap gebeurt gratis en snel, ook wanneer u uw nummer wilt behouden. Sinds 2013 moet elke overstap in mobiele (en vaste) telefonie binnen de 24 uur kunnen gebeuren. Is dat niet het geval dan moet de vroegere provider zijn ex-klant een vergoeding van 3 tot 5 euro per werkdag vertraging betalen. Over het algemeen slagen de meeste operatoren erin de overdracht in minder dan 2 uur door te voeren.

In de praktijk moet de benadeelde consument zelf zijn nieuwe operator van de vertraging op de hoogte brengen. Hij moet dat doen dat binnen een termijn van 6 maanden na de aanvraag tot nummeroverdracht. De nieuwe operator verbindt zich ertoe de schadevergoeding bij de vorige operator te innen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud