Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Welke kredietkaarten zijn aangewezen voor uw vliegtuigreizen?

De Diners Club-kredietkaarten, geliefd om de vliegtuigmijlen die ermee verzameld kunnen worden, kunnen vanaf april niet meer gebruikt worden in België. Welke kredietkaarten kunnen ‘frequent flyers’ wel nog in de lucht houden?
Advertentie
©RV-DOC

Bezitters van een Diners Club-betaalkaart kunnen die vanaf april niet meer gebruiken. Begin dit jaar deelde Diners Club Benelux per brief aan al haar klanten mee dat ze haar activiteiten stopzet bij ons, maar ook in Luxemburg, Nederland en Frankrijk.

De kaart is niet erg verspreid in België, maar ze wordt wel gebruikt door mensen die veel reizen. Zij krijgen gratis airmiles in functie van de reizen die ze maken. Concreet geeft elke aankoop betaald met de Diners Club-kaart recht op een ‘Rewards’-punt per uitgegeven euro. De verzamelde punten kunnen geruild worden tegen allerlei cadeaus, waaronder airmiles.

Een voorbeeld: een pakket van 4.000 Rewardspunten komt overeen met 2.000 Miles Flying Blue, het gezamenlijke getrouwheidsprogramma van Air France en KLM. Om u een idee te geven: voor een vlucht heen en terug Parijs-Helsinki hebt u 9.375 mijlen nodig en voor een heen- en terugreis Parijs-Miami 18.750 mijlen.

Alternatieven?

Niet getreurd, ook andere op de Belgische markt beschikbare kredietkaarten laten toe mijlen te verzamelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de American Express-kaarten (Amex): hun bezitters krijgen een Membership Rewardspunt voor elke uitgegeven euro. Twee punten kunnen omgeruild worden tegen een gratis mijl.

Amex-klanten die vaak met Brussels Airlines (BA) reizen, tekenen het best in op de Brussels Airlines Classic American Express-kaart, omdat ze dan sneller mijlen verzamelen met het getrouwheidsprogramma Miles & More, waarvan ook andere maatschappijen van de Star Alliance lid zijn, zoals Lufthansa, Swiss Air, United, Air Canada en Singapore Airlines. Elke uitgegeven euro met die kaart levert sowieso 1 mijl op (of 1,5 mijl extra bij de aankoop van een vliegtuigbiljet voor BA). De jaarlijkse bijdrage bedraagt 60 euro en gaat gepaard met een welkomstcadeau van 1.500 mijlen.

Geeft de gebruiker meer uit dan 10.000 euro per jaar, dan krijgt hij een bonus van 5.000 mijlen. Er staat ook geen vervaldatum op de verzamelde mijlen, terwijl bij andere getrouwheidsprogramma’s de geldigheid van de mijlen vaak beperkt is tot 36 maanden. De kaart biedt de bezitter ook een verzekering voor reisongevallen, een bagageverzekering en een verzekering tegen diefstal van portefeuille of handtas.

In de premiumversie verdubbelt de jaarlijkse bijdrage (120 euro), maar elke uitgegeven euro levert 1,5 mijl op, het welkomstcadeau wordt verdubbeld (3.000 mijlen) en 20.000 uitgegeven euro’s per jaar leveren de gebruiker een bonus van 10.000 mijlen op.

Wie liever het MasterCard-netwerk gebruikt, kan ook een dergelijke kaart bestellen: The Brussels Airlines Classic MasterCard. Die kost ook 60 euro per jaar en levert 1 mijl per uitgegeven euro op. De kaart komt met een verzekering voor reisongevallen en een verzekering tegen diefstal van portefeuille of handtas, maar de welkomstbonus is beperkt tot 1.000 mijlen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud