netto

15 applicaties voor uw auto

©istock

Met uw smartphone kunt u heel wat tijd en geld uitsparen. Welke applicaties moet u daarvoor downloaden?

Al onze grote steden kampen met mobiliteits- en parkeerproblemen. Om daaraan te verhelpen, werd vorig jaar het eerste ‘parksharing’ internetplatform in België gelanceerd. 'Automobilisten vinden op een snelle wijze een betrouwbare en goedkope, parking die zich dicht bij hun bestemming bevindt. De eigenaars van de parkings, particulieren of ondernemingen, verhuren hun goed wanneer deze onbezet is', luidt het op de site van Be Park.

Hoe werkt het?

Het beheersysteem van Be Park is gebaseerd op het internet. Be Park kan het parkeeraanbod aanpassen in functie van het moment en van de beschikbaarheden en geeft die informatie door aan de potentiële gebruikers. Geïnteresseerde automobilisten moeten eerst een account aanmaken op de site van Be Park.

Om toegang te krijgen tot een Be Park parking, volstaat een telefoontje of een sms waarin u de code van de parking vermeldt. Zopas werd ook een smartphone-applicatie gelanceerd. De betaling verloopt via een elektronische portefeuille of domiciliëring. Er vindt dus geen uitwisseling van parkeertickets of geld plaats.

15 extra apps

Maak het u gemakkelijker op de weg en spaar geld uit met de volgende applicaties.

1. Touring Mobilis
Blijf op de hoogte van de toestand op de weg in België, en in real time. De betalende versie waarschuwt u bovendien voor snelheidscontroles (4,99 euro voor 3 maanden of 19,99 euro voor 1 jaar). Wie de applicatie downloadt, wordt gedurende 14 dagen gratis gewaarschuwd voor snelheidscontroles.

2. Michelin Trafic
Deze gratis applicatie geeft u, eveneens in real time, toegang tot de verkeerssituatie in West-Europa. De applicatie geeft verkeersinformatie over Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Groot-Brittannië en Zwitserland. 'De volgende maanden wordt dat nog met andere landen uitgebreid', verzekert Michelin. Via opties kunt u vaste snelheidscontroles, wegenwerken, benzinestations en beschikbare parkings op uw scherm projecteren. De gratis applicatie Mappy geeft u ook informatie over de toestand op de weg in real time, en over de tarieven van de tolwegen op uw traject.

3. iCoyote Europe
Wilt u op de hoogte blijven van alle vaste en mobiele snelheidscontroles op Belgische en Europese wegen, dan moet u de iCoyote kopen (1,59 euro). Voor die prijs beschikt u over een proefperiode van 30 dagen. Na het verstrijken van die periode, moet u een abonnement nemen. Het abonnement kost 11,99 euro voor 1 maand en 49,99 euro voor 1 jaar, of 4,20 euro per maand. Hoewel radarverklikkers tegenwoordig verboden zijn op de Franse wegen, is de applicatie iCoyote volledig wettelijk. Meer weten? Geflitst in Frankrijk: wat bedraagt uw boete?

4. TomTom Speed Camera Benelux
Gebruikt u de toepassing alleen als snelheidsmeter, dan is ze gratis. Wilt u ook de locatie van de flitsers kennen, dan moet u een abonnement van 1,59 euro per maand nemen.

5. Carbu.be:
Via die applicatie kunt u op zoek naar de goedkoopste benzinestations, en dat ongeacht de plaats waar u zich op dat ogenblik met uw wagen bevindt. In het systeem zijn 3.400 benzinestations in België en 230 in Luxemburg opgenomen. De applicatie beschikt ook over enkele interessante opties. Zo kunt u de zoekresultaten sorteren in functie van de prijs of de afstand. U kunt ook een wegbeschrijving naar het gekozen benzinestation opvragen. De applicatie kost 5,99 euro, maar dat hebt u na één tankbeurt wellicht al terugverdiend.

6. Carbeo.fr:
Gaat u met vakantie naar Frankrijk? Carbeo biedt u exact dezelfde diensten aan als www.brandstofprijzen.be, maar dan voor Frankrijk. Kostprijs: 5,99 euro. Lees ook: Waar kunt u goedkoop tanken in Europa?

7. Axa België Mobile Service Auto
Als uw auto bij Axa verzekerd is, kunt u via uw smartphone bij uw verzekeringsmakelaar aangifte doen van een ongeval. Bovendien heeft u toegang tot diverse noodnummers.

8. KBC Assistance
Circa 10 dagen geleden heeft KBC een min of meer gelijkaardige dienst gelanceerd voor klanten die een volledige omniumverzekering of een bijstandsverzekering hebben afgesloten.

9. SMS Parking
Steeds vaker kunt u uw parkeerticket betalen via sms. De applicatie kost 0,79 euro en laat u toe uw parkeerticket nog sneller te betalen.

10 .Parking
Gedaan met eindeloos naar uw auto te zoeken. Met deze applicatie (0,79 euro) kunt u de locatie van uw voertuig opslaan. Via de kompasfunctie vindt u uw wagen dan snel weer terug. Via een optie kunt u ook de maximale parkeertijd invoeren en zo een boete vermijden. Een gelijkaardige applicatie is de Parking Mate (gratis).

11. Park Disk
Nog meer pret en uiterst eenvoudig. Deze applicatie (0,79 euro) ziet eruit als uw blauwe parkeerschijf. U wordt 10 minuten voor het einde van de parkeertijd verwittigd zodat u tijdig uw parkeerschijf kunt verzetten of een nieuw parkeerticket kunt kopen. 

12. VehiCal
Maak een overzicht van uw verplaatsingen en bereken hoeveel het gebruik en het onderhoud van uw wagen u kosten. Een ideale toepassing om uw werkelijke persoonlijke kosten of beroepskosten te bewijzen. Een alternatief is de Car Manager Lite.

13. KBC Rijbewijs
Oefen gratis voor uw theoretisch rijexamen.

14. Around Me
Heel wat gps-toestellen beschikken over een optie waarmee u restaurants, benzinestations, hotels, apotheken, parkings,… in uw buurt kunt opzoeken. Maar u kunt daarvoor ook deze gratis applicatie gebruiken.

15. Facebook
Surf, voor u de baan opgaat, naar de Facebook-groep Politiecontrole?. Steeds meer bestuurders (82.500 fans) geven informatie in real time over de locatie van mobiele flitscamera’s en alcoholcontroles. In tegenstelling tot andere radarverklikkers is het systeem volledig wettelijk. Bovendien kunt u de pagina gratis raadplegen. Bent u van plan naar Wallonië te rijden, kijk dan eens op Infos Radars mobiles et Contrôles de police – Belgique (22.500 fans).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect