Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Deze aandelen (ver)kocht u het meest in 2016

Zaterdag vindt u bij De Tijd de Aandelengids, met nuttige tips voor uw aandelenportefeuille. Dit zijn alvast de aandelen die u vorig jaar het meest kocht en verkocht op de Brusselse beurs.
Advertentie
©Photo News

In de portefeuilles op Tijd.be waren dit vorig jaar de meest verhandelde aandelen op Euronext Brussel:

Aandeel/koersprestatie in 2016

Nyrstar (15,06%)

Euronav (-40,23%)

Solvay (+13,13%)

Ageas (-12,13%)

Ackermans & van Haaren (-2,37%)

Ablynx (-32%)

KBC Groep (+2,01%)

Umicore (+44,5%)

Bekaert (+35,58%)

AB InBev (-12,11%)

 

Dat Nyrstar , Euronav  en Ablynx  in dit lijstje voorkomen, is niet verwonderlijk omdat het typische tradingaandelen zijn. Beleggers die begin 2016 intekenden in het trio, hebben evenwel weinig plezier beleeft aan hun investering. Op jaarbasis verloren Nysrtar, Euronav en Ablynx respectievelijk 15, 40 en 32 procent.

Chat

Hoe succesvol beleggen in onzekere Trump-tijden is het leidende thema van de Aandelengids. In de Aandelengids gaat u heel concrete inspiratie vinden. Vandaag om 12 uur kan u alvast chatten met hoofdredacteur Gert Bakelants van De Belegger over dat thema. U kan nu al vragen stellen.

Aandelengids

  • Hoe uw portefeuille wapenen tegen Trump? 
  • + 60 Belgische aandelen om in de gaten te houden

De Aandelengids is op 14/1 verschenen. Klik hier om de gids (PDF versie) te lezen.

Brouwer AB InBev , die door analisten als beursfavoriet voor dit jaar naar voren wordt geschoven, heeft ook geen bruisend jaar achter de rug (-12,1%). Tegenvallende resultaten in het derde kwartaal deden de Braziliaans-Belgische bierbrouwer de das om.

Ook Umicore  was populair bij de lezers van De Tijd. Binnen de top-10 is het het best presterende aandeel. De materialentechnologiegroep profiteerde onder meer van een aantrekkende goudprijs,  het herstel van de meeste metaalprijzen en de boomende autosector waarvoor het katalysatoren levert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud