Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Energiepremies van de laatste kans

Terwijl de regels om energiezuinig te (ver)bouwen jaar na jaar strenger worden, slinkt het aantal premies dat ervoor gegeven wordt eveneens jaar na jaar. En nu de gewesten er verantwoordelijk voor worden, stippelt elke regio zijn eigen beleid uit.
©Photo News

Nadat de regeringen de vorige jaren al de sloophamer bovenhaalden op het vlak van premies, zijn er in Vlaanderen nog altijd extra’s voor wie milieuvriendelijk bouwt of verbouwt. Althans, voor wie zich haast, want in de toekomst worden de premies voor energiebesparende investeringen nog verder afgebouwd. Een beslissing daarover wordt verwacht in de eerste helft van 2015 en de wijzigingen zullen in principe ingaan vanaf 2016.

Wallonië lanceert op 1 april zijn energiepremiebeleid. Het gewest wil van de gelegenheid gebruik maken om het premiesysteem te vereenvoudigen en om prioriteit te geven aan noodzakelijke ingrepen.

Om in dit kluwen het overzicht te bewaren, zetten we de premies voor u op een rij per gewest. Klik hier voor een overzicht van de premies van de laatste kans in de 3 gewesten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud