Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

5 manieren om uw erfenis te plannen

Schenking, testament, huwelijkscontract, levensverzekering en de nieuwe erfovereenkomst: meer is er niet nodig om een erfenis te regelen. Welk instrument gebruikt u bij welke situatie? Wat verandert er allemaal vanaf 1 september? En, niet te vergeten, welk prijskaartje hangt eraan vast?
©Eleni Debo

Goed nieuws: dankzij de erfhervorming die ingaat op 1 september heeft u voortaan veel meer bewegingsruimte om uw erfenis naar uw eigen wens te verdelen. Maar dan zult u wel actie moeten ondernemen.

Tijdens uw leven schenken of een testament opstellen zijn 2 opties waar de meesten automatisch aan denken. Maar wist u dat u ook met uw huwelijkscontract de verdeling van uw erfenis kunt sturen? En ook met een levensverzekering kunt u uw nalatenschap plannen.

Erfenisgids 2018

Big bang voor wie erft en trouwt. 

De Erfenisgids is op 1/9 verschenen. Bent u abonnee van De Tijd? Klik hier om de gids (PDF versie) te lezen.

Helemaal nieuw is de erfovereenkomst. Daarin kunt u tijdens uw leven al met uw erfgenamen afspraken maken over de verdeling van uw toekomstige nalatenschap. Tot nu toe waren dergelijke overeenkomsten verboden. Zette u toch een en ander op papier, dan werd dat gewoonweg genegeerd.

De vraag is natuurlijk: welke optie kiest u het best? Daar is geen pasklaar antwoord op. Elk instrument heeft zijn voor- en nadelen. En een bijbehorend prijskaartje. Meer details daarover leest u hier >

Tot slot. Plant u uw erfenis helemaal niet? Dan zal uw erfenis volgens de wettelijke regels verdeeld worden. En dat kan verrassende gevolgen hebben. Hoe die wettelijke verdeling eruitziet, kunt u hier nagaan > 

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.