netto

Herbekijk de CHAT: Een vraag over uw erfenis?

De redactie chatte vrijdagmiddag met notaris Carol Bohyn over hoe u uw erfenis goed kunt voorbereiden. Herbekijk het hier. Heeft u zelf nog een vraag, stel ze dan aan de redactie en een notaris belt u donderdag 2 april op tussen 18 en 21u.

Vorig jaar zijn 7.914 erfenissen in België door de erfgenamen verworpen of aanvaard onder voorbehoud dat er niet meer schulden zijn dan opbrengsten. Dat is circa 7 procent van alle geregistreerde nalatenschappen. In Wallonië ligt het aantal erfenissen dat niet zomaar wordt aanvaard een stuk hoger dan in Vlaanderen.

Hoe doet u dat, een erfenis weigeren? Wie erft dan het deel van de erfenis dat u geweigerd heeft? Kunt u uw kinderen verplichten om een erfenis die u weigerde, ook te weigeren? 

Kunt u een kind onterven? Komt u te weten dat uw vader overleden is al u er al 20 jaar geen contact meer mee had? 

Wat erft u van uw partner als u niet gehuwd bent? En hoeveel erfbelasting moet u dan betalen? 

Deze en andere vragen beantwoordde notaris Carol Bohyn vrijdagmiddag tijdens de chat die de redactie had met hem naar aanleiding van de Erfenisgids die zaterdag 28 maart bij De Tijd zit. 

Heeft u zelf nog een vraag over uw erfenis of over een schenking? Stel uw vraag dan hier. Een notaris contacteert u dan op donderdag 2 april tussen 18 en 21 uur met een antwoord op uw vraag.

Denk vroeger aan later.

  • Successieplanning voor iedereen. Van 9 tot 99 jaar, van kinderloze single tot grootouder

+ 7 voorbeeldtestamenten om bij te houden

Onze Erfenisgids verscheen op 28 maart. Klik hier om de PDF-versie te lezen.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect