Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Is uw erfenis goed geregeld?

Een erfenis ontvangt u niet elke dag. En uw eigen erfenis plannen is ook niet iets waar u elke dag mee bezig bent. Nochtans geldt voor uw erfenis zeker: vroeg begonnen is half gewonnen’. Hoe goed bent u voorbereid? Doe hier de test.
Advertentie
©Ã‚© Norbert Schaefer/CORBIS

Denk vroeger aan later.

  • Successieplanning voor iedereen. Van 9 tot 99 jaar, van kinderloze single tot grootouder

+ 7 voorbeeldtestamenten om bij te houden

Onze Erfenisgids verscheen op 28 maart. Klik hier om de PDF-versie te lezen.

Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen bent aan het maken, luidt de boutade. Voor uw erfenis zouden we een variant kunnen bedenken: uw erfenis ontstaat u terwijl u bezig bent met leven.  Want met elke stap die u zet in uw leven, beïnvloedt u de samenstelling van uw nalatenschap, bewust of onbewust. Wachten met uw successie te plannen tot uw oude dag is dan ook niet verstandig. Hoe vroeger u aan uw toekomstige nalatenschap denkt, hoe meer u ze naar uw hand kunt zetten. Door er voor te zorgen dat u nalaat wat u wil aan wie u wil. En als het even meezit wordt uw erfenis verdelen dan ook fiscaal voordeliger doordat u de te betalen erf- en/of schenkbelasting voor uw dierbaren kunt beperken.

Heeft u al stappen genomen om uw erfenis te regelen? Hoe goed bent u op de hoogte van wat er met uw vermogen gebeurt als u het tijdelijke voor het eeuwige inruilt? Doe hier de test. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud