Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Fiscale regularisatie rondt kaap van 1.000 aanvragen in mei

Alleen al in mei werden ruim 1.000 aangiften voor fiscale regularisatie ingediend. Niet alleen werd een symbolische kaap gerond, er werden bovendien al meer aanvragen ingediend dan over heel 2012.
John Crombez (sp.a), federaal staatssecretaris voor Fraudebestrijding ©BELGA

Tot 29 mei werden 1.002 aanvragen voor fiscale regularisatie ingediend, samen goed voor een bedrag van 156 miljoen euro. Dat brengt het aantal ingediende dossiers dit jaar in amper vijf maanden al op 2.717. Dat is meer dan de 2.341 aanvragen die in 2012 werden ingediend.

Tussen de aanvraag voor een regularisatie en het afronden van een dossier verloopt enige tijd. Over de eerste vijf maanden van 2013 zijn 961 regularisatieaanvragen effectief geregulariseerd voor in totaal 221 miljoen euro. Daarop werd gemiddeld een belastingtarief van 29,8 procent ingehouden, goed voor een totale fiscale ontvangst van 65,8 miljoen euro.

Dat het aantal regularisatieaanvragen sinds december 2012 in een stroomversnelling zit, heeft alles te maken met de plannen van de regering-Di Rupo om vanaf 2 juli een laatste rondje fiscale amnestie te organiseren. Vandaag bespreekt de ministerraad het wetsontwerp dat daarover op tafel ligt. Een belangrijk punt daarbij is de fundamentele kritiek die de Raad van State eerder deze week uitte, voornamelijk vanwege de ongelijke behandeling tussen fiscaal verjaarde en niet-verjaarde dossiers. De regering kan die kritiek moeilijk naast zich neerleggen. Maar de druk is groot, want de deadline van 2 juli nadert met rasse schreden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.