Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Wegwijs in uw online pensioendossier

Van maandag 30 september tot vrijdag 25 oktober trekken experts van de Rijksdienst voor Pensioen door het land om u wegwijs te maken in het online pensioendossier MyPension. Met MyPension-on-tour doen ze 28 steden aan. Iedere deelnemer ontvangt een gratis kaartlezer.
©Photo News

De Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) start een informatiecampagne over het online pensioendossier. Vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo heeft vandaag samen met Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert het startschot gegeven van ‘MyPension-on-tour’.

Van 19 tot 99 jaar

Het online pensioendossier MyPension bestaat ruim drie jaar. In die tijd gebruikten bijna 3 miljoen bezoekers de overheidsapplicatie om informatie te raadplegen over hun werknemerspensioen. MyPension evolueert samen met de werknemer, bij wijze van spreken van 19 tot 99 jaar. Actieve werknemers kunnen er hun loopbaan op volgen, hun opgebouwde pensioenbedrag bekijken en online hun pensioen aanvragen. Gepensioneerden kunnen dan weer de eerstvolgende betaaldatum raadplegen, de details van de betalingen bekijken en hun dossier in realtime volgen.

Informatiecampagne

De informatiecampagne is er om u al vertrouwd te maken met het online pensioendossier. RVP-experts geven van 30 september tot 25 oktober in 28 grote steden infosessies geven. Die worden in de vroege avond gehouden om ook de toekomstige gepensioneerden de kans te geven zo’n infosessie te volgen. Een duurt zo’n anderhalf uur (1 uur presentatie en 30 minuten vraag en antwoord). Opgelet, per locatie zijn er slechts 200 plaatsen, reserveren is dus een must. Inschrijven kan zowel telefonisch (via de gratis 1765-lijn, kies optie “5”) als online inschrijven (via de URL www.mypension-on-tour.be). Elke deelnemer aan MyPension-on-tour ontvangt bovendien een gratis kaartlezer.

Hét online pensioenportaal

Minister van Pensioenen Alexander De Croo lichtte ook een tipje van de sluier over de toekomst van het online pensioendossier. Door een intensere samenwerking tussen de verschillende pensioendiensten zal de volgende jaren MyPension systematisch worden uitgebreid. Door de samenwerking moeten op termijn niet alleen werknemers, maar ook zelfstandigen en ambtenaren al hun individuele pensioeninformatie terugvinden op MyPension. Naast het wettelijk pensioen (eerste pijler), zullen ook individuele gegevens over het aanvullend pensioen (tweede pijler) worden geïntegreerd in MyPension.

Geen pc?

Mensen die minder vertrouwd zijn met nieuwe technologieën of geen pc bezitten hoeven zich geen zorgen te maken. Ze zullen ook in de toekomst nog altijd kunnen rekenen op de andere communicatiekanalen van de RVP om hun pensioendossier te raadplegen: via brief, telefoon (gratis 1765-nummer) of tijdens een gesprek met een RVP-medewerker.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud