Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

442.000 euro geëist van weduwe Steve Fossett

Jim Gibbons, de gouverneur van Nevada, eist 442.000 euro van de weduwe van Steve Fossett. Zoveel kostte de zoekactie naar de in september verdwenen multimiljonair.
Steve Fossett voor de Virgin Atlantic GlobalFlyer, waarmee hij non-stop de wereld rond wou vliegen.

Video: Reportage over de avonturier Fossett

(m24/nouvelobs.com) - De steenrijke Amerikaanse avonturier verdween in september 2007 in de woestijn van Nevada, nadat hij enkele uren eerder met zijn vliegtuig was vertrokken voor een zoveelste recordpoging. Omdat hij geen vluchtplan had, was het volgens hulpverleners zoeken naar een speld in een hooiberg. 45 vliegtuigen, helikopters en de satellieten van Google Earth werden ingezet om een zone van 25.900 km2 te doorzoeken maar de zoektocht bleef zonder resultaat. Op 15 februari 2008 werd Fossett officieel dood verklaard.

De kosten van de reddingsoperatie liepen op tot 687.000 dollar (442.084 euro). Volgens de krant 'Las Vegas Review', wil gouverneur Jim Gibbons dit bedrag nu terugwinnen van de weduwe van Fossett. Het is niet de gewoonte dat voor een zoektocht betaald moet worden.

Advertentie

Barron Hilton bood reeds 128.700 euro aan

Hotelmagnaat Barron Hilton stuurde eerder al een cheque van 200.000 dollar naar de staat Nevada als vergoeding voor de reddingsoperatie. Fossett was voor zijn laatste recordpoging immers vertrokken vanaf de privéranch van Barron Hilton in Nevada.

Steve Fossett in een notendop

Volgens Wikipedia maakte Fossett fortuin in de financiële wereld. Hij is echter vooral gekend om zijn reizen rond de wereld per boot, luchtballon of vliegtuig. De avonturier verbrak niet minder dan 166 wereldrecords in 5 verschillende disciplines waarvan er 60 nog steeds niet verbroken zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.