Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Einde van de sperperiode?

Minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil de sperperiode voor de zomerkoopjes van juli, die donderdag van start gaat, afschaffen.
Als het van Vincent Van Quickenborne afhangt, beleven we dit jaar de laatste of voorlaatste sperperiode.

(m24/belga) - Zes weken lang mogen de winkeliers wel kortingen geven, maar ze mogen het niet laten weten aan de klanten. Voor Van Quickenborne moet dat de laatste of voorlaatste keer zijn, schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

De minister wil in het najaar met een wetsontwerp naar de ministerraad om de sperperiode af te schaffen, de solden vrij te laten en verkoop met verlies het hele jaar door toe te laten.

Uit 1971

De hele soldenregeling is gebaseerd op de wet op de handelspraktijken van 1971. Van Quickenborne laat die wet nu herschrijven. "De wet is op verschillende punten achterhaald. Er moet meer concurrentie komen om de prijzen in ons land te laten dalen. Precies door al die beperkingen is er nu een soort door de overheid opgelegd prijskartel dat de prijzen kunstmatig hoog houdt. Iedereen die over de grens gaat winkelen, kan daarvan getuigen", zegt Van Quickenborne.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud