Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Jet is dood, leve Lukoil!

De Russische petroleummaatschappij Lukoil start met het omvormen van de Belgische en Luxemburgse Jet-tankstations in vestigingen van Lukoil. Tegen eind 2008 moeten alle tankstations de merknaam Lukoil en de rode en witte kleuren dragen.
Advertentie
Jet verdwijnt, Lukoil verschijnt.

(m24/tijd) - De Russische oliegroep Lukoil heeft plannen om een serieus netwerk van tankstations in ons land uit te bouwen. Na de overname van de Jet-stations van ConocoPhillips bezit Lukoil 154 brandstofverkooppunten in België. De Russische groep wil dat aantal in twee tot drie jaar tijd gevoelig uitbreiden.

Meer dan 160, minder dan 400

"We bekijken alle aangeboden overnamedossiers", zegt Eric Vermesse, de verantwoordelijke van het verkoopnet in België en Luxemburg. Vermesse: "We hebben niet genoeg aan 160 tankstations, maar we moeten er ook geen 400 hebben. Het aantal dat we voor ogen hebben, ligt ergens tussenin."

Met Lukoil van Moskou naar Brussel

Lukoil spreidt zijn vleugels uit in West-Europa en werkt aan een netwerk van tankstations in een groot deel van Europa. "Volgend jaar zal wellicht mogelijk zijn om met een Lukoil-tankkaart van Moskou naar Brussel te rijden", zegt Bulat Subaev, de algemeen directeur van Lukoil in België en Luxemburg.

De omschakeling van de Jet-tankstations, die vorig jaar werden overgenomen, is inmiddels ingezet. Bij drie verkooppunten wijkt de geel-blauwe huisstijl van Jet voor de wit-rode kleuren van de nieuwe Russische eigenaar. De rest van het netwerk volgt later dit jaar.

Significante investering

"De kwaliteit, de service en het prijsniveau van de tankstations blijft volledig gelijk", benadrukt Vermesse. Hoeveel Lukoil uittrekt voor de grootschalige ombouwoperatie, wil het bedrijf niet zeggen. Subaev houdt het op een "significante investering" in de nieuwe kleuren, advertentiecampagnes en acties in de verkooppunten.

Gratis

Bij de eerste drie omgebouwde Lukoil-stations gaat de vernieuwingsoperatie gepaard met de uitdeling van gratis diesel of benzine. Lukoil biedt 1 liter gratis brandstof per inzittende in de auto, weliswaar gekoppeld aan bepaalde voorwaarden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud