Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Natascha Kampusch steunt Elisabeth Fritzl

De Oostenrijkse Natascha Kampusch, zelf acht jaar lang gevangen gehouden door haar ontvoerder, heeft besloten haar lotgenote Elisabeth Fritzl een financiëel duwtje in de rug te geven. Kampusch schenkt 25.000 euro aan de vrouw die 24 jaar lang door haar vader werd misbruikt.
Advertentie
Slachtoffers helpen elkaar.

(m24/belga/lepoint.fr) - Omdat ze de situatie in volledig isolement uit eigen ervaring erg goed kent, biedt Kampusch de nu 42-jarige vrouw zowel financiële ondersteuning als een gesprek aan, luidde het in een verklaring. De zaak van Elizabeth Fritzl kwam afgelopen weekend aan het licht, toen één van de in totaal zeven kinderen die haar vader bij haar verwekt had naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Hulpfonds

Kampusch wil de familie voor 25.000 euro aan financiële hulp geven. Het geld is afkomstig van schenkingen die ze, na haar vlucht uit de handen van haar kidnapper, voor een gepland hulpfonds heeft ontvangen. Ze riep tegelijkertijd op een gelijkaardig fonds voor Fritzl en haar kinderen op te zetten.

Kampusch werd in 1998 op tienjarige leeftijd ontvoerd en acht jaar lang door haar ontvoerder Wolfgang Priklopil in een kelderruimte vastgehouden. In augustus 2006 slaagde ze erin te vluchten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud