Netto Het antwoord op al uw geldvragen

De 10 duurste gemeenten om in te wonen

Gewone woonhuizen bleven vorig jaar het duurst in de rand rond Brussel. Dat blijkt uit cijfers die de federale overheidsdienst Economie deze morgen publiceerde. Bekijken we de prijs voor villa's, dan komen Knokke-Heist en Kraainem als duurste gemeenten uit de bus.
©Photo News

De FOD Economie maakt een onderscheid tussen villa’s (alleenstaande woningen) en gewone woonhuizen (rijhuizen of halfopen bebouwingen).

Wat de woonhuizen betreft, zijn de verkopers in de Brusselse rand het beste af. Wie vorig jaar in Sint-Pieters-Woluwe een woonhuis van de hand deed, kreeg daar gemiddeld 523.598 euro voor. Daarnaast haalt ook Chaumont-Gistoux nabij Louvain-La-Neuve met een gemiddelde verkoopprijs van 397.738 euro de top 10.De goedkoopste gemeente in België voor woonhuizen is Bièvre, in de provincie Namen. Daar betaalde de koper gemiddeld 90.075 euro. In Vlaanderen, vindt u de goedkoopste woonhuizen in Ronse met een gemiddelde verkoopprijs van 136.803 euro.

©mediafin

Als we de cijfers voor villa’s onder de loep nemen, dan komt Knokke-Heist met een gemiddelde prijs van 1,3 miljoen euro als duurste gemeente van België uit de bus. In Ukkel telden de kopers gemiddeld  1,2 miljoen euro neer voor een vrijstaande woning. In Kraainem, Vorst, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Pieters-Woluwe lag de gemiddelde prijs voor een villa tussen 700.000 en 1 miljoen euro. Sint-Martens-Latem haalt de top-10 niet. De gemiddelde verkoopprijs voor een villa bedroeg er vorig jaar 550.548 euro.

In het Vlaams Gewest haalt Sint-Martens-Latem de top-10 van duurste gemeenten wel, maar moet het Kraainem, Wezenbeek-Oppem, Linkebeek en Knokke-Heist laten voorgaan.

Kijken we naar de goedkoopste gemeente in België voor de aankoop van een villa, dan komen we terecht in Hastière, ook al in de provincie Namen.  Gaat u liever in Vlaanderen op zoek naar een goedkope vrijstaande woning, dan bent u in Meeuwen-Gruitrode aan het juiste adres. Met een gemiddelde verkoopprijs van 228.477euro is die Limburgse gemeente de Vlaamse hekkensluiter. Daar betaalt u desalniettemin bijna 2,5 keer zoveel als in het spotgoedkope Hastière.

©mediafin

Wie goedkoop een appartement wil aanschaffen, moet ook al in het Waalse Gewest zijn. De duurste gemeenten voor de aanschaf van een appartement zijn verspreid over de drie gewesten met Sint-Martens-Latem, Knokke-Heist, Lasne, Waterloo, Schilde, Sint-Pieters-Woluwe, Chaumont-Gistoux, Terhulpen, Keerbergen en Wijnegem in de top-10.

Hoeveel is uw woning waard?
  • Alle prijzen van villa's, huizen, appartementen & bouwgronden in alle 589 Belgische gemeenten
  • 'Die files neem ik er graag bij': Waarom de Vlaming nog altijd kiest voor een woning op het platteland
  • Lage rente, minder snel stijgende woningprijzen: Is dit het goede moment om in vastgoed te investeren?

 

+ De wijken van de toekomst in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Oostende.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud