Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Wat kost een huis in uw gemeente? Ontdek het op onze interactieve kaart.

Huizen en appartementen zijn vorig jaar opnieuw 2,5 procent duurder geworden, blijkt uit cijfers van de notarisfederatie Fednot.
©Truus van Gog/Hollandse Hoogte

2017 was opnieuw een boerenjaar voor de Belgische vastgoedmarkt. Nooit eerder werden in een jaar tijd zoveel huizen en appartementen verhandeld. En dat boven op een al erg sterk 2016.

Vastgoedgids 2018

In 5 stappen naar de juiste lening voor uw droomwoning

Hoeveel is uw woning waard? Alle prijzen van woonhuizen, appartementen en bouwgronden in alle 589 Belgische gemeentenOntdek op onze interactieve vastgoedkaart hoeveel een woning in uw gemeente kost > 

De Vastgoedgids is op 24/2 verschenen. Bent u abonnee van De Tijd? Klik hier om de gids (PDF versie) te lezen.

Alles samen noteerden de notarissen vorig jaar liefst 329.000 vastgoedtransacties. Vooral de lage rente en de aantrekkende economie gaven de markt wind in de zeilen. Als het economisch goed gaat, heeft de consument meer vertrouwen en zal hij sneller de stap durven te zetten naar de aankoop van een nieuwe woning.

266.928
kostprijs huis
In Vlaanderen kostte een huis vorig jaar gemiddeld 266.928 euro, 2,6 procent meer dan in 2016.

Die stevige appetijt voor vastgoed vertaalde zich ook in de prijzen. Zo werden huizen en appartementen in ons land vorig jaar opnieuw 2,5 procent duurder. Een huis kostte gemiddeld 240.451 euro, een appartement 215.440 euro. In Vlaanderen noteerden de notarissen een prijsstijging van 2,6 procent voor huizen (tot 266.928 euro) en van 2,3 procent voor appartementen (tot 220.268 euro).

(Bron: Fednot)

Ook dit jaar zouden de vastgoedprijzen nog toenemen, blijkt uit een exclusieve peiling van De Tijd/Netto bij 18 vastgoedexperts. U leest er meer over in De Vastgoedgids, die zaterdag bij de krant zit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud