Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

De wereld rond op een cargoboot

In deze tijden van snelle vliegtuigreizen zou je het bijna vergeten, maar je kan nog steeds de wereld rondvaren per boot. Wie een cruiseschip te statig of te duur vindt, kan het eens op een cargoboot proberen.
Advertentie

(netto/traveler's notebook) - Cargoschepen steken in steeds grotere getalen de wereldzeeën over, gestuwd door onze honger naar goedkope producten. Het zijn misschien geen toonbeelden van drijvende luxe, maar daarom des te interessanter voor wie veel tijd heeft en op zoek is naar avontuur.

Net omdat cargoboten de hele wereld doorkruisen kan je er zowat overal mee geraken. Voordeel is bovendien dat heel wat schepen een (tussen)stop maken in Antwerpen, Duinkerken of Le Havre. Je hoeft dus niet eens ver te rijden om aan boord te gaan. Verwacht je eens je ingescheept bent aan eenvoudige accomodaties en een dagschema dat draait rond de drie maaltijden. Je mag natuurlijk wel rekenen op je eigen hutje. De meeste bemanningen zijn maar wat blij dat ze een nieuw gezicht zien en zullen je als een vip behandelen. Of zoals een passagier het omschreef: "Ik kon genieten van de meest geweldige menu's, een leuke sfeer én taksvrije porto".

Rond de wereld in 100 dagen

De prijs schommelt nogal, maar bedraagt meestal tussen de 50 en de 90 euro per dag. Dat is met andere woorden best goedkoop, als je nagaat dat werkelijk alles inbegrepen is. Uiteraard moet je wel voldoende tijd uittrekken: reken voor een overtocht van de Atlantische Oceaan op een negental dagen. Een reisje rond de wereld duurt al snel 100 dagen of meer. Omdat cargoboten tegenwoordig als lijndiensten opereren kan je perfect ergens aan wal gaan en een week of twee later terug inpikken.

Er zijn op het net heel wat gespecialiseerde sites te vinden en er bestaan heuse reisbureaus waar je je trip op een cargoboot kunt boeken. De twee belangrijkste namen zijn het Canadese A la Carte Freighter Travel en het Duitse Hamburg Süd Reiseagentur. Die laatste biedt bijvoorbeeld een reisje van Antwerpen naar Jamaica, Colombia, Guatemala en Honduras en terug aan voor 3.825 euro. Je verblijft 42 dagen lang aan boord van een 178 meter lang containerschip en kan profiteren van de twee zwembaden (één binnen, één in openlucht), de sauna en het fitnesscentrum.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud