Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Een ijsje van 60.000 euro

Wie 's werelds duurste ijsje opsmult, denkt niet alleen aan zichzelf. Een deel van de fabelachtige prijs gaat naar goede doelen.
Advertentie
Zelfs een simpele bananasplit kost meer dan 2.000 euro.

(m24/yumsugar) - Het Amerikaanse Three Twins Ice Cream staat ervoor bekend peperdure ijskreem aan te bieden. Zo kan je er terecht voor een banana split overgoten met siroop die gewonnen wordt uit drie zeer zeldzame dessertwijnen, waaronder een Porto uit 1960, een Château d'Yquem en een Duitse Trockenbeerenauslese. De coupe wordt geserveerd met een antiek lepeltje uit 1850 dat u achteraf uiteraard mag bijhouden. De prijs voor dat alles? Een symbolische 3.333,33 dollar (2.141 euro).

60.000 dollar

Maar het kan dus nog prijziger. Het duurste ijsje ter wereld komt op niet minder dan 60.000 dollar (38.533 euro). Voor amper 25.000 dollar (16.055 euro) extra mag je ook nog een vriend of vriendin laten meegenieten van deze unieke ervaring.

De degustatie vindt niet plaats in een ordinair ijssalon. In de prijs is ook een trektocht naar de top van de Kilimanjaro inbegrepen. Daar maakt de eigenaar van het bedrijf dan hoogst persoonlijk uw ijscoupe klaar, op basis van het ijs van de berg zelf.

Klimaatverandering

Daar zit hem meteen ook de boodschap achter de dure lekkernij. Three Twins Ice Cream wil er op wijzen dat binnen 10 tot 15 jaar heel wat gletsjers en ijsvlakten verdwenen zullen zijn. De oprichters van het bedrijf hopen met deze stunt mensen wakker te schudden voor de effecten van de klimaatverandering. Van de 60.000 dollar wordt bovendien minstens 10.000 dollar aan een Afrikaanse NGO geschonken.

In het totaalbedrag zit ook een vlucht in eerste klas naar Tanzania, het verblijf in een vijfsterrenhotel, een gids op de Kilimanjaro, een T-shirt als souvenier en... ijskreem à volonté.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud