Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Sponsors blijven Henin trouw

Op 25-jarige leeftijd zet Justine Henin een punt achter haar professionele carrière. Haar professionele tenniscarrière wel te verstaan, want de nummer 1 van het vrouwentennis betreedt nu de zakenwereld.
Henin kon rekenen op een aantal grote en trouwe sponsors.

(m24/l'écho) - Het plotse afscheid van de beste tennisspeelster die België ooit gehad heeft, laat velen verweesd achter. Niet in het minst haar sponsors. Henin kon rekenen op een reeks grote en trouwe sponsors: Adidas, Wilson, Rolex, Randstad, Brussels Airlines. Recent kwamen daar nog Belisol en Danone bij. Die sponsors reageren verrast maar begripvol.

"Justine Henin is meer dan tennis alleen", klinkt het bij Brussels Airlines. De vliegmaatschappij vindt het nog te vroeg om te bepalen wat er gebeurt met het partnerschap tussen Henin en Brussels Airlines want is nog maar net op de hoogte van haar beslissing. "Justine Henin blijft echter wel een persoonlijkheid met internationale uitstraling, zelf als ze stopt met tennissen. Er zijn dus nog verschillende mogelijkheden om samen te werken."

Eenzelfde verhaal bij Randstad: "Het afscheid van Henin is voor ons een verrassing. We hadden meermaals met Henin contact maar we zijn geen naasten. Begin deze week vingen we wel wat echo's op over de mogelijkheid van een vervroegd afscheid. Maar onze samenwerking zal zeker niet stoppen."

Inkomen maal 3, 4 of 5

Toch ging Henin niet over één nacht ijs. En het zwarte gat hoeft ze ook niet te vrezen: tijdens haar tennisloopbaan bereidde Ju-Ju al haar nacarrière voor. Daarvoor heeft ze immers de middelen: Henin speelde een kleine 20 miljoen dollar aan prijzengeld bijeen. En daar zijn de extra inkomsten nog niet eens bijgeteld. Sponsorcontracten, exhibitiematchen, dure sportwagens en andere cadeau's kunnen het inkomen van een topspeelster vermenigvuldigen met factor 3, 4 of 5. Al bleef het bij Henin al bij al bescheiden in vergelijking met sponsorkampioenen als Sharapova en Kournikova.

Van tennis naar zaken

Door haar inkomen kreeg de nummer 1 de smaak van het ondernemen te pakken. Ze investeerde ondermeer in enkele mooie stukjes vastgoed, zowel in België als in het buitenland:

  • Er is haar tennisclub in het hart van Waals-Brabant, 'La Palestre de Limelette', die onder impuls van de vedette een echte tennisacademie werd.
  • De academie Henin-Rodriguez beheert ook de tennisclubs Géronsart in Namen en Set Wahis in Brussel. Bovendien denken Henin en haar trainer aan internationale uitbreiding.
  • Henin startte een ander vastgoedproject op in... Thailand. Het gaat om een luxehotel, waar Henin een vaste suite betrekt en waar ze geregeld komt uitrusten.
  • Henin werd ook aandeelhouder van Spirou Invest, de uitbater van onder andere de Spirou Dome in Charleroi. De basketbalarena werd onlangs omgeturnd tot polyvalente zaal waar ook spectakels en concerten plaatsvinden.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud