Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Last-minute menu’s voor het eindejaar

Vaak ontbreekt de creativiteit én de tijd om een indrukwekkend feestmenu samen te stellen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven waarmee je thuis vrij snel een menu ineen kan boksen.

(netto) – Zelf een menu ineen boksen voor oudejaarsavond is vaak een zware opgave: eerst een originele en creatieve menu samenstellen, vervolgens de drukke supermarkt trotseren om uiteindelijk urenlang achter het fornuis te staan. Gelukkig kan het ook eenvoudiger. Zo bestaan er ondertussen al tal van bedrijfjes die voor jou een menu samenstellen en de ingrediënten verzamelen. Koken doe je zelf… op een half uurtje tijd.

Cookitude

Wie een kookmandje bestelt bij het Brusselse Cookitude krijgt een eenvoudige receptenbeschrijving met alle noodzakelijke (biologisch geteelde) ingrediënten. Daarmee kan je een hoofdgerecht voor twee personen bereiden: gepocheerde kippenborst, kalkoengebraad, eendeborstfilet-tournedos,… Cookitude is vooral handig voor wie in Brussel woont of werkt. Wie voor 14 uur bestelt, krijgt zijn kookmand in de namiddag geleverd op de werkplek of kan het zelf afhalen op één van de zes afhaalpunten in het Brussel Gewest.

De prijzen voor een kookmand voor twee personen variëren tussen 12 en 25 euro. De prijs van een eindejaarsmenu ligt tussen 25 en 33 euro per persoon.

Fox in a Box

Met het concept van Fox in a Box moet je zelf nog amper iets doen: alle ingrediënten worden op de juiste maat gesneden en in de juiste hoeveelheden geleverd. Daardoor moet je enkel nog de ingrediënten verzamelen en klaarmaken. “Het is zoals meubels kopen bij Ikea”, omschrijft bedenker Philippe Devos het concept. Meer nog: de bereiding zou niet meer dan 30 minuten in beslag mogen nemen. Eventueel worden in de kookdoos ook de nodige accessoires (zoals bijvoorbeeld ovenhandschoenen) geleverd. Wie een kookdoos wil bestellen moet dat 48 uur op voorhand doen.

Afhankelijk van het menu en de hoeveelheden, moet je rekenen op 35 tot 132 euro voor vier personen. Een eindejaarsmenu voor vier personen kost 88 of 130 euro.

Chef at home

Wie zelf helemaal niets wil doen, kan nog altijd kiezen voor ‘Chef at home’. Inkopen doen, koken, afwassen, opruimen,… met dit Brusselse concept wordt het allemaal voor jou én bij jou thuis gedaan. Daarmee moet je zelf enkel instaan voor de ontvangst van je gasten.

De prijs van een eindejaarsmenu ligt tussen 61 en 77 euro per personen. Voor verplaatsingen buiten het Brussels gewest worden wel verplaatsingskosten aangerekend van 0,4 euro per kilometer.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud