Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Wie betaalt extra hotelovernachting als vlucht vervroegd is?

Ik boekte bij Brussels Airlines een vlucht van Brussel naar Praag. Twee weken geleden kreeg ik een mail waarin te lezen staat dat om operationele redenen de vlucht een dag vervroegd is. Wie draait op voor de extra hotelovernachting? Kan ik de vlucht nog annuleren?
©REUTERS

‘Vliegtuigmaatschappijen hebben het recht om hun vluchturen te wijzigen. Alleen als die wijziging of annulering gedurende de twee laatste weken voor het vertrek wordt meegedeeld, kan u een schadevergoeding eisen’, zegt Leen Desmedt van het Europees Centrum voor de Consument.

Lezersvragen

Heeft u een vraag over uw pensioen, vastgoed, erfenis, belastingen of andere geldzaken? Stel ze hier. Onze redacteuren beantwoorden uw vraag of schakelen daar een expert voor in. Weet wel dat de Netto-redactie geen individueel (beleggings)advies geeft.

Een overzicht van alle beantwoorde lezersvragen vindt u in ons dossier 'Lezersvragen' >

Op basis van het Europees recht moet de luchtvaartmaatschappij de extra overnachting in Praag niet vergoeden. Een Belgische rechter zou op basis van het Belgisch burgerlijk recht anders kunnen oordelen, maar rechtszekerheid bestaat daarover niet.

Wel hebt u de keuze: de gewijzigde vluchturen aanvaarden of de terugbetaling van uw ticket vragen. ‘Uiteraard kan de consument ook vragen om bijkomende alternatieve vluchten.  Eens je ingestemd hebt met de gewijzigde vluchturen, kan je niet meer op die beslissing terugkomen’, zegt Desmedt. 

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud