Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Huispersoneel moet u verplicht verzekeren

Komt er af en toe een babysit? Hebt u een vriendin die tegen betaling komt helpen op een feestje? Doet u voor klusjes een beroep op een student? Of hebt u een poetshulp? U bent wettelijk verplicht een verzekering huispersoneel af te sluiten. Het is de privéversie van de verzekering tegen arbeidsongevallen.
©istock

Wat is verzekerd?

De verzekering vergoedt de lichamelijke schade van uw personeel (zoals de medische kosten, het loonverlies wegens arbeidsongeschiktheid of overlijden) bij een ongeval terwijl ze tegen betaling voor u of uw gezin aan het werk zijn. Denk aan de poetshulp die van de trap valt, een ongeval met een kettingzaag in uw tuin… Ook een ongeval op weg van en naar huis valt eronder.

Advertentie

De verzekering dekt geen materiële schade (kleding, werktuigen...) en evenmin spullen van uzelf die door uw werknemer beschadigd werden. U hoeft niet telkens te melden aan de verzekeraar wanneer er iemand bij u komt werken. Hou er rekening mee dat in de meeste contracten het aantal verzekerde dagen beperkt is.

Verzekeringsgids 2018

Welke verzekeringen heeft u echt nodig en welke dumpt u beter?

De juiste verzekering voor elke fase in uw leven.  

De Verzekeringsgids is op 20/10 verschenen. Bent u abonnee van De Tijd? Klik hier om de gids (PDF versie) te lezen.

Let op! Voor een poetshulp met dienstencheques of een professionele tuinman hoeft u geen verzekering huispersoneel af te sluiten. Zij zijn verzekerd via het bedrijf waarvoor ze werken.

Hoeveel kost het?

Bij Axa Belgium bedraagt de gemiddelde premie van een verzekering huishoudpersoneel 67,05 euro (zonder taks).

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.