Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Eén of vijf wisselde van energieleverancier

Vorig jaar werd het record aan energiewissels van 2016 net niet geëvenaard.
©Hollandse Hoogte

Het voorbije jaar hebben bedrijven en gezinnen in Vlaanderen opnieuw massaal van energieleverancier gewisseld. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energiewaakhond Vreg.

Bijna één op vijf (19,81 procent) van de gezinnen en bedrijven wisselde het voorbije jaar van elektriciteitsleverancier, tegen 20,06 procent een jaar eerder. Gedreven door de Turteltaks zocht in 2016 een recordaantal gezinnen en bedrijven een goedkopere leverancier.

Stroom en gas

In absolute cijfers gaat het om 514.846 gezinnen en 158.128 bedrijven dat veranderde van stroomleverancier. Voor gezinnen gaat het om een lichte daling, voor bedrijven om een stijging.

In 2017 wisselde 22,01 procent van de gezinnen en bedrijven van aardgasleverancier: ook het op één na hoogste niveau. Enkel in recordjaar 2016 lag die activiteitsgraad hoger (22,64 procent). In absolute aantallen ging het om 382.700 gezinnen en 89.156 bedrijven: een lichte daling voor de gezinnen en een stijging voor de bedrijven. 

Gratis overstap

U kunt op eender welk moment uw energiecontract opzeggen, mits een opzeggingstermijn van één maand. Uw energieleverancier mag geen verbrekingsvergoeding vragen. Het volstaat uw nieuwe leverancier te contacteren, die zal de overdracht regelen.

Uitzoeken welke energieleverancier voor u het goedkoopste is, kan met de V-test.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud