Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Nooit eerder zoveel investeringen in isolatie

Duizenden Vlamingen laten nog snel de spouwmuren van hun woning isoleren voor de premies dit najaar worden hervormd. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden de muren van 12.423 woningen geïsoleerd, bijna 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Nog nooit eerder werd er zoveel geïsoleerd. © /Hollandse Hoogte

Al na het eerste kwartaal van dit jaar was het duidelijk: het bedrag van de toegekende premies voor energiebesparende renovaties van woningen zat fors in de lift.  Niet onlogisch, want in de najaar worden die premies hervormd. Veel Vlamingen nemen dus snel nog het zekere voor het onzekere. Dakisolatie bleek toen de populairste vorm van isolatie: het aantal dossiers steeg met 28 procent, het totale bedrag aan premies steeg zelfs met 50 procent. 

Maar na zeven maanden blijkt nu dat de Vlamingen ook steeds meer hun spouwmuren laten isoleren. Dat blijkt uit cijfers waarover Het Nieuwsblad dinsdag bericht. De voorbije zeven maanden werden de spouwmuren van welgeteld 12.423 woningen geïsoleerd. Dat zijn er bijna 15 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en 42 procent meer dan twee jaar geleden. Die inhaalspurt is opmerkelijk, want na het eerste kwartaal lag het aantal dossiers nog met 16 procent lager. Het totaal toegekende bedrag lag toen wel met een procent hoger. 

47
Amper 47 procent van de Vlaamse woningen heeft geïsoleerde muren.

De Vlaamse minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) verwacht dat dit jaar de kaap van de 20.000 woningen zal worden gerond, een record. 'Dat is absoluut een goeie zaak', benadrukt ze. 'Het is zeer positief dat mensen tegenwoordig meer oog hebben voor energiebesparende renovaties, maar we willen nog sneller gaan. Met de huidige lage ­intresten op spaarboekjes is dit het moment om te investeren in energie­-efficiëntie.' Volgens het Vlaams Energieagentschap beschikt momenteel amper 47 procent van de Vlaamse woningen over geïsoleerde muren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud