Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Vlaming investeert nog te weinig in energiebesparing

De Vlaming hecht groot belang aan energiebesparing, maar voegt zelf nog te weinig de daad bij het woord. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Energieagentschap.
©Photo News

Twee op drie van de Vlamingen vinden van zichzelf dat ze zuinig tot heel zuinig met energie omspringen. Maar die uitspraken stroken niet altijd met de werkelijkheid, blijkt uit een recent onderzoek van het Vlaams Energieagentschap.

Nog te weinig huizen zijn geïsoleerd. Zonder een goede isolatie is het moeilijk zuinig met energie om te gaan. Jaarlijks wordt slechts in iets meer dan 1 procent van de bestaande woningen het dak, de muren en de vloer geïsoleerd.

Aan dit tempo duurt het nog 19 jaar voor alle woningen in Vlaanderen voorzien zijn van dakisolatie en nog 50 jaar voor ze allemaal muurisolatie hebben.

De Vlaming heeft wel plannen om de komende vijf jaar te investeren in energiebesparing, blijkt nog uit het onderzoek. Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) hoopt dat die plannen ook werkelijkheid worden. ‘Iedereen wint bij een energiezuinige woning’, zegt ze. Via een renovatiepact met de bouwsector en de financiële sector hoopt Turtelboom de Vlamingen te overtuigen hun woning zo snel mogelijk diepgaand te renoveren.

©mediafin

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud