netto

Zonnepanelen nu ook te koop en te huur bij Brico

©Photo News

Met de verhuur van zonnepanelen begeeft de doe-het-zelver zich in een nog te ontginnen markt.

De doe-het-zelfketen Brico begint met de verkoop en verhuur van zonnepanelen in Belgi├ź. Sporadisch wordt ook elders al wel eens een huurformule voor zonnepanelen aangeboden, maar Brico wil naast de verkoop nu ook de verhuur prominent in zijn aanbod opnemen.

We moeten bijblijven met alle nieuwe ontwikkelingen om alles te kunnen aanbieden dat in een modern huis nodig is.
Rudi Schautteet
Operationeel directeur Brico

Brico is niet de eerste grote keten die zonnepanelen aanbiedt. Ook bij Ikea kunt u terecht voor fotovoltaïsche installaties, maar dan wel alleen voor aankoop. 'Wij zijn ook de eerste doe-het-zelfketen die zonnepanelen in zijn aanbod opneemt', zegt Rudi Schautteet, operationeel directeur van Brico.

Huurprijs enige kost

Brico wil met de verhuur van zonnepanelen mikken op een publiek dat de drempel om in zonnepanelen te investeren te hoog vindt. Door te huren kan men toch zonnepanelen installeren en maandelijks een relatief beperkte huursom betalen. In de formule die Brico voorstelt, moet er geen garantie worden betaald en is de huurprijs de enige kost. 'Met die huurprijs is alles gedekt, zowel de installatie als de verzekering en het onderhoud', benadrukt Schautteet.

Brico heeft voor het nieuwe aanbod een partnerschap gesloten met de zonnepanelenspecialist Earth. Klanten kunnen online en in de winkel onmiddellijk een persoonlijke simulatie ontvangen op basis van hun verbruik en type woning.

Nieuwe initiatieven

Volgens Schautteet wil Brico voort blijven inzetten op milieuvriendelijke energieoplossingen. 'We moeten bijblijven met alle nieuwe ontwikkelingen om alles te kunnen aanbieden dat in een modern huis nodig is. We bekijken ook wat mogelijk is met warmtepompen, maar daarvoor zoeken we nog een partner.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect