Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Tijdelijk geen boete bij laattijdige aangifte nalatenschap

De Vlaamse Belastingdienst stelt zich soepel op voor aangiftes van nalatenschap waarvoor de indieningstermijn verstrijkt tussen 13 maart en 5 april.
©BELGA

Bij een overlijden moet een aangifte van nalatenschap worden ingediend. Die aangifte stelt de fiscus in staat de erfbelasting te berekenen en te innen. Ze moet gebeuren binnen vier maanden na het overlijden.

Als u uw aangifte te laat indient, is er een belastingverhoging verschuldigd. De grootte van de belastingverhoging hangt af van hoeveel te laat u uw aangifte hebt ingediend. Maar ook als u een aangifte maar een paar dagen te laat indient, is er in Vlaanderen al meteen een belastingverhoging van 5 procentpunten op de te betalen erfbelasting.

Formaliteiten

Maar door het coronavirus versoepelt de Vlaamse Belastingdienst de regels. 'Door de veiligheidsmaatregelen die in Belgiƫ gelden, kunnen notariskantoren en erfgenamen niet altijd tijdig alle formaliteiten vervullen om een aangifte van nalatenschap in te dienen', klinkt het.

Om die reden zal voor de aangiften van nalatenschap waarvoor de indieningstermijn tussen 13 maart en 5 april verstrijkt geen belastingverhoging aangerekend worden als die niet tijdig ingediend werd door de veiligheidsmaatregelen.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.