Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Gekwetst maar goed verzekerd

Op een Europees voetbalkampioenschap vallen er flink wat gewonden. Zo mag de Fransman Franck Ribéry na een pijnlijke val in een match tegen Italië minstens twee maanden niet voetballen. Gelukkig zijn sportlui meestal erg goed verzekerd.
Advertentie
Ribéry ging al in de zevende minuut van de match tegen de grasmat.

(m24) Ribéry bleek na de match een flink verzwikte enkel te hebben. Zo'n blessure vraagt meestal gewoon tijd om te genezen, al betekent dat voor topsporters natuurlijk wel dat ze mogelijk heel wat inkomsten mislopen.

Voetballers sluiten meestal bij het aantreden bij een nieuwe club meteen ook een verzekeringspolis af. Die dekt de basisgevallen, erg voorzichtige spelers kunnen daarnaast in eigen naam - en op eigen kosten - een uitgebreidere polis afsluiten. Sowieso zijn clubs verplicht een gewonde speler nog drie maanden gewoon uit te betalen. Eens die termijn verstreken, kunnen voetballers net zoals jij en ik rekenen op een uitbetaling door de sociale zekerheid omwille van werkonbekwaamheid. De verzekering vult dat basisbedrag verder aan.

Ziek? Niet verzekerd

Verzekeren van voetballers is vaak maatwerk. Vooraleer een polis afgesloten wordt, zal de verzekeraar een aantal proeven eisen. Sporters moeten met andere woorden bewijzen dat ze voldoende fit zijn om de sport in kwestie aan te kunnen. Duikt er tijdens de onderzoeken een zware ziekte of letsel op, dan zullen de meeste maatschappijen weigeren een polis af te sluiten. Hoe dan ook wordt rekening gehouden met de leeftijd van de speler, een factor die in de bijdrage verrekend wordt.

Tot 2.000 euro per dag

Een voetballer met een bruto basisloon van 100.000 euro kan rekenen op een dekking van ongeveer 54.000 euro per maand. Als hij gekwetst is ontvangt hij met andere woorden 1.800 euro per dag, plus het bedrag dat de sociale zekerheid hem uitbetaalt.

Een sterspeler (met een maandloon van ongeveer 140.000 euro) kan rekenen op zo'n 2.000 euro per dag, in ruil voor een jaarlijkse bijdrage van om en bij de 13.000 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud