Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Hoge hakken kosten 37 miljoen euro

Maar liefst vier op de tien Britse vrouwen hebben zich al verwond door het dragen van hoge hakken. Die ongelukjes kosten de Britse belastingbetaler jaarlijks 37 miljoen euro.

Video: Lopen op hoge hakken is een sport.

(netto/sky news) – Nu internationale beroemdheden zoals Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham of Sarah Palin met steeds hogere hakken in het openbaar verschijnen, trekt schoenenfabrikant MBT aan de alarmbel.

Volgens een studie van de schoenenfabrikant bij duizend vrouwem moet het Britse ministerie van Sociale Zaken jaarlijks 37 miljoen euro ophoesten voor voetcorrecties door het dragen van hoge hakken. Het geld gaat vooral naar operaties: het verhelpen van hamertenen (5.000 euro) of het rechtzetten van de grote teen (2.000 euro). Andere goedkopere, maar wel veel voorkomende ingrepen, zijn ingegroeide teennagels of afgeknepen zenuwen.

Portemonnee

MBT profileert zichzelf als fabrikant van alternatieve schoenen. Hoge hakken vind je niet terug in hun assortiment. "We houden van hoge hakken, maar ze voor een lange periode dragen is slecht voor onze gezondheid en onze portemonnee", vertelt podoloog Emma Supple van MBT aan SkyNews. Moeten hoge hakken dan uit de schoenkast verdwijnen? "Natuurlijk niet. We raden vrouwen enkel aan om vaker van schoensoort te wisselen zodat het lichaam kan herstellen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud