Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Ronaldinho: 10x zoveel als Boussoufa?

Euro 2008 is net van start gegaan, maar de grote Europese ploegen zijn al in volle transferonderhandelingen. Hoewel eerst het gerucht ging dat het Braziliaanse wonderkind Ronaldinho naar AC Milan zou gaan, lijkt het nu toch Manchester City te worden.
Ronaldinho zou in Manchester 250.000 euro per week gaan verdienen.

(m24/afp) - Volgens de Sunday Times stuurde Manchester City onlangs een delegatie naar Porto Alegre, de geboortestad van Ronaldinho. Doel van de delegatie: de Braziliaanse aanvaller over te halen om te tekenen bij Manchester.

De krant bevestigt dat de huidige club van Ronaldinho, FC Barcelona, akkoord gaat met een eventuele transfer. De Braziliaan zou in de komende dagen tekenen bij Manchester City

250.000 euro per week

De Thai Thaksin Shinawatra, eigenaar van Manchester City, heeft grootse plannen met de ploeg. De ex-premier van Thailand wil maar wat graag Ronaldinho aan de selectie toevoegen. "Zijn salaris vormt in ieder geval geen enkel probleem" , aldus Shinawatra. "Onze sponsors zullen zeker een bijdrage willen leveren." De Braziliaan zou er zo'n 250.000 euro per week verdienen. Dat is tien maal zoveel als Mbark Boussoufa, die bij Anderlecht 25.000 euro per week binnenrijft.

Shinawatra had naar eigen zeggen vorige week al een onderhoud met Ronaldinho's broer en tevens zaakwaarnemer. In dat gesprek kwam naar voren dat Ronaldinho, die nu nog onder contract staat bij Barcelona, op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Meer dan ooit wil hij bewijzen dat hij nog altijd de beste voetballer ter wereld is.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud