Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Waalse wanbetalers beter af dan Vlaamse

De fiscus treedt veel strenger op tegen Vlaamse belastingplichtigen die niet tijdig betalen dan tegen Waalse wanbetalers.

Nieuwe geldtransfer

"Het aantal Vlamingen die na één jaar hun belastingen nog altijd niet betaald hadden en tegen wie de fiscus nog niets had ondernomen, schommelde op 31 mei 2008 tussen 6,5 pct (in Antwerpen) en 11,6 pct (in Leuven)", zegt Vande Lanotte. "In Wallonië schommelt het percentage ongemoeid gelaten wanbetalers tussen 26 pct (in Namen) en 46,6 pct (in Charleroi)." Door die verschillen te tolereren, brengen CD&V en N-VA volgens Johan Vande Lanotte een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer op gang tussen Vlamingen en Walen.

Korte termijn politiek

De voormalige vicepremier is ook op andere vlakken bijzonder vernietigend over de regering-Leterme. Hij sabelt in een omstandige nota het beleid van de regering neer. "Nog nooit heeft een regering in zo korte tijd zo'n zware hypotheek op de toekomst gelegd", stelt hij in een brief aan de sp.a-leden. "Er kunnen maar beter zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.