netto

U ontvangt deze maand een extraatje boven op de kinderbijslag

Ouders ontvangen in augustus de jaarlijkse schoolpremie. ©ANP

De kans is groot dat u deze maand meer kinderbijslag ontving dan u gewend bent. Waar komt dat extraatje vandaan?

Veel mensen zullen een beetje vreemd hebben opgekeken toen ze het kindergeld op hun rekening zagen staan. Bij velen lag de kinderbijslag enkele tientallen euro’s hoger dan wat ze gewend waren. ‘Het gaat om de jaarlijkse bijslag of zogenaamde schoolpremie’, zegt Martijn Vanhinsberg van het kinderbijslagfonds ADMB. De premie is bedoeld om gezinnen bij de start van het nieuwe schooljaar te steunen. Ook ouders van baby’s en peuters die nog niet naar school gaan ontvangen de premie.

De schoolpremie is een forfaitair bedrag dat verschilt naargelang de leeftijdscategorie. De premie varieert van 20,4 euro tot 81,6 euro voor kinderen zonder toeslag en van 28,16 tot 112,62 euro voor kinderen met toeslag. Een toeslag is er voor kinderen met een handicap of een aandoening, voor langdurig werklozen en gepensioneerden of voor langdurig zieken en arbeidsongeschikten.

©Mediafin

De schoolpremie wordt betaald in augustus, samen met de kinderbijslag voor juli. Het is niet nodig de premie aan te vragen: iedereen die er recht op heeft, krijgt de premie automatisch uitgekeerd. De enige voorwaarde is dat u in juli al recht moet hebben op kinderbijslag. Dat betekent bijvoorbeeld dat jongeren die voor 1 juli 25 jaar werden geen recht hebben op de premie. Zij overschreden in juli de leeftijdsgrens van 25 jaar voor de kinderbijslag. De toeslag wordt betaald aan de persoon die de kinderbijslag ontvangt. Meestal is dat de moeder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content