Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

10 manieren om geluk af te dwingen

Op geluk moet je niet wachten, geluk moet je nastreven. En daar zijn enkele basisregels voor die we voor jou op een rijtje zetten.
Advertentie
Netwerken, jezelf geven en kansen grijpen is de rode draad

(netto/thesimpledollar) – Geld verdienen heeft uiteraard met hard werken te maken maar de meeste selfmade miljonairs geven ootmoedig toe dat er wat geluk bij komt kijken: op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Op die momenten moet je paraat staan met concrete acties, zelden met klavertjesvier of konijnenpoten.

1. Hou altijd een kladboekje met pen bij de hand

In moderne tijden kan je zelfs met een PDA of gsm al nota’s nemen. Die neem je als een interessant idee je te binnen schiet, je een opmerkelijke pancarte ziet of een pientere redenering opvangt bij een informeel gesprek. In een informatiemaatschappij staat informatie gelijk aan geld, dus moet je die info zo goed mogelijk stockeren.

2. Heb altijd wat geld op zak

Geluk draait om het juiste moment en de juiste plaats. Je moet dus meteen in staat zijn om ergens op in te spelen… en daar komt vaak geld bij kijken. Een zeldzaam boek op een rommelmarkt, een lege benzinetank op het platteland, een vreemdeling uit de nood helpen (zie punt 6),… Met wat geld op zak bespaar je je veel miserie, maar kom je het geluk soms enorm tegemoet.

3. Steek jezelf niet in hopeloze schulden

Geluk heeft ook met durf te maken: de durf om te springen in een nieuwe situatie. Als er lasten zijn die je dagelijks doen en laten bepalen (zoals zware maandelijkse afbetalingen), kan je geremd zijn in je enthousiasme. Dan denk je al twee, drie of vier keer na vooraleer een nieuwe job, een nieuwe woonst of een nieuwe kans te benutten.

4. Kom onder de mensen

De grootste kansen zijn vaak het resultaat van netwerking. Hoe meer je hoort en ziet, hoe meer kansen je detecteert. In combinatie met een netwerk dat je kan aanspreken om je op weg te helpen, creëer je een breed platform om geluk in actie om te zetten.

5. Bouw relaties op met mensen die je interesses delen

Als je je eigen kennis ter beschikking stelt van een netwerk, kan je er veel voor terugkrijgen. Je zal nieuwe inzichten krijgen waardoor nieuwe kansen zich zullen aandienen. Kies in een groep de mensen uit waarvan je vermoedt dat ze dezelfde interesses hebben als jezelf en bouw er een vertrouwensband mee op. Het kan je later van pas komen. Roest ook niet vast in je organisatie. Tracht nieuwe mensen te introduceren die de groep later zullen dienen. Iedereen zal je dankbaar zijn waardoor je op extra krediet kunt rekenen.

6. Spring in de bres voor anderen

Op onverwachte momenten kan je hulp gevraagd worden. Dan komt het er op aan om ruimdenkend in te gaan op de vraag die je gesteld wordt. Een vriend die je een dienst bewijst, een rijke vreemdeling die je depanneert, … het zijn allemaal situaties die je later van pas kunnen komen. Verwacht niet meteen een concrete return, maar weet dat de vertrouwensband extra wordt aangehaald. Op lange termijn loont dat ook.

7. Spring binnen in winkels waar koopjes te doen zijn

Wie het toeval echt wil tegemoet gaan, past best zijn winkelgewoontes aan. In de Nieuwstraat of je lokale shoppingcenter zal je weinig verrassingen zien. Noch naar producten, noch naar prijzen zijn winkelcentra origineel. Bij kruidenierswinkels, veilingen, brocante- of antiekzaken, kan je uren snuisteren in zaken die je nergens anders ziet. Online kan je met eBay, Craigslist of Freecycle ook al leuke dingen vinden.

8. Heb zelfvertrouwen

Hoe diverser je activiteiten, hoe breder je mogelijkheden. Enkel het gevoel “dit kan ik ook” kan bergen verzetten en je op weg helpen om het geluk tegemoet te gaan. Verander daarom geregeld van omgeving en activiteiten om je talenten op alle vlakken te blijven ontwikkelen. Verander van boekengenre, luister naar nieuwe muziek, verander van reisformule, doe zelf het onderhoud van je wagen, leer een nieuwe sport,… je zal nieuwe dingen leren die je later van pas kunnen komen. Zoek ook vrienden op die je aanzetten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

9. Bekwaam je in een specifiek domein

Je kent wel de verhalen van mensen die iets kopen voor een halve euro en het in een goudmijn veranderen. Veelal heeft dat te maken omdat zij een bepaalde niche doorgronden en daardoor de toekomstige waarde van hun vondst konden inschatten. Hou die kennis up-to-date en zoek geregeld naar nieuwigheden.

10. Ga voor een grote stap te rade bij je netwerk

Nieuwe computer? Nieuwe wagen? Nieuwe woonst? Nieuwe job? Spreek de mensen in je netwerk aan die er iets van kennen. Je zal met een geruster hart tot een koop overgaan en je hebt je netwerk onderhouden door ze op de gepaste manier over het juiste onderwerp te contacteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud