Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

4 goede redenen om ontslag te nemen

Nu de werkloosheid piekt en veel werknemers tevreden zijn dat ze een job hebben, komt dit nogal vreemd over. Maar het kan dat u ondanks alle economische onzekerheid toch uw job vaarwel wilt zeggen. We geven u 4 goede redenen om het te overwegen.

(netto/investopedia) - Waarom zou iemand met vast werk in deze omstandigheden zijn job opgeven? U kan zich die vraag stellen. Er bestaan heel wat slechte redenen, maar ook wel een aantal goede redenen om uw ontslag in te dienen.

1. U hebt het geld niet nodig

Van job veranderd?
En uw vakantiegeld?
Lees meer
Advertentie

Rentenieren, noemt men dat dan. U heeft uw maandelijks loon niet nodig om uw levensstandaard te behouden. Dat is de beste reden om uw bedrijf vaarwel te zeggen, op voorwaarde dat u echt zeker bent dat u evengoed zonder het loon, de extralegale voordelen en de professionele sociale contacten kunt. Overweegt u te rentenieren, reken dan wel even uit hoeveel u maandelijks extra zal moeten voorzien om zelf te zorgen voor uw aanvullend pensioen, uw hospitalisatieverzekering, uw auto en andere voordelen die u nu ter beschikking heeft bij uw werkgever. Vergeet ook niet dat als u meer vrije tijd hebt, u waarschijnlijk meer geld zult uitgeven dan wanneer u 8 uur per dag op kantoor zit. Hobbies kosten nu eenmaal geld. 

2. U hebt een betere job gevonden

Hoe verandert u van job
binnen uw bedrijf?
Lees meer

Uw bedrijf verlaten voor een sectorgenoot, of zelfs volledig overstappen naar een andere sector is een zeer goede reden om uw huidige job vaarwel te zeggen. Binnen een bedrijf gedurende uw hele professionele carrière actief blijven vernauwt uw beeld. Ook als u denkt dat uw carrièremogelijkheden in uw huidige bedrijf beperkt zijn, is het verstandig om uit te kijken naar de mogelijkheden die u heeft binnen een ander bedrijf om hoger op de ladder te klimmen. En als u voelt dat uw ladder tegen een verkeerde muur staat, kunt u maar best zo snel mogelijk de ladder verplaatsen. 

3. Uw job maakt u ziek

Zo vermijdt u
een burn-out
Lees meer

Voelt u dat uw job u bijzonder veel stress bezorgt, dan kunt u maar best van job wisselen vooraleer u te kampen krijgt met een burn-out, of erger. Zelfs als uw nieuwe job een lager salaris biedt dan uw huidige en u daardoor de eindjes wat meer aan elkaar moet knopen, dan nog is een overstap aangewezen als het een positieve invloed heeft op uw gezondheid en uw levenskwaliteit tout court. 

4. Uw job strookt niet met uw principes

8 goed betaalde jobs
... die u niet wilt
Lees meer

Een overtuigd vegetariër in een vleesverwerkend bedrijf; Iedereen ziet in dat dit niet met elkaar te rijmen valt. Moet u voor uw job dingen doen waat u zich morele vragen bij stelt? Vloekt de bedrijfsstrategie met uw persoonlijke principes? Ook dan is het beter om uw job vaarwel te zeggen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.