Netto Het antwoord op al uw geldvragen

9 sollicitatie-flaters

U hebt talrijke werkaanbiedingen uitgeplozen en tientallen cv’s opgestuurd. Eindelijk wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Een baan ligt binnen uw bereik, u bent aan zet. Maar hoed u voor flaters.

(netto) – De belangrijke dag is aangebroken. Precies om 14 uur zal u tegenover een potentiële werkgever zitten. Door u een beetje voor te bereiden en bepaalde gedragingen te vermijden, heeft u normaal een grote kans om aangenomen te worden.

Inderdaad, gezien de huidige economische toestand heeft de rekruteerder wellicht al tientallen cv’s de revue zien passeren. Maar denk hieraan als u plots het zelfvertrouwen verliest: u bent een van de weinige gelukkigen die uitgenodigd zijn voor een sollicitatiegesprek.

Uiteraard moet u zichzelf nog goed genoeg verkopen om aangenomen te worden. Netto helpt u en overloopt de flaters die u moet vermijden.

1. Veel te vroeg komen

Het is alom geweten dat u nooit te laat mag komen op een sollicitatiegesprek. Maar te vroeg toekomen kan ook slecht overkomen. In een interview met het tijdschrift Business Week verklaarde Susan R. Summers, een specialiste in personeelsbeleid dat dat niet leuk is voor bedrijven die veeleer gericht zijn op klantenservice. Die klanten zouden u gedurende 45 minuten kunnen zien wachten en dat is niet meteen goed voor het imago van het bedrijf. Als u geen keuze hebt en u bent te vroeg, wacht dan in uw wagen of maak een wandeling in de omgeving van het bedrijf. Maar vooral, kom maximaal 5 minuten op voorhand toe.

2. U niet genoeg voorbereiden...

Voorspelbare
vragen
Lees meer

Zelfs als de rekruteerder u vraagt over uzelf te praten en uzelf te beschrijven, zal hij u toch ook enkele vrij afgebakende vragen stellen, zoals: “Wat is uw grootste tekortkoming?”, “Wat is uw belangrijkste kwaliteit?”, “Werkt u graag in groep?”, “Hebt u in uw vorig werk problemen moeten oplossen?”, enzovoort. Denk vooraf na over de antwoorden, zo vermijdt u te lang te moeten nadenken voordat u antwoordt.

3. … of uw antwoorden uit het hoofd kennen

Verboden
vragen
Lees meer

Dat betekent uiteraard niet dat u geen tijd mag nemen om na te denken vooraleer u een vraag beantwoordt. Maar vermijd  te snel te antwoorden en rammel zeker geen uit het hoofd geleerde tekst af. Anders gezegd, op het moment dat u zich voorbereidt, denk aan de grote lijnen van uw antwoorden en leer ze niet woord voor woord van buiten. U moet zo natuurlijk mogelijk overkomen.

4. U te veel op uw gemak zetten

Als u de gewoonte hebt om u overal waar u komt op het gemak te zetten, vermijd dat de dag van het gesprek. Zelfs als uw gesprekspartner cool en ongedwongen lijkt, moet u een onberispelijke houding behouden. Als u zich op uw stoel laat vallen, als u uw ellebogen op tafel legt en uw hoofd tussen uw handen plaatst of als u zich begint uit te rekken, is het al op voorhand verloren. En uiteraard mag u in geen geval uw telefoon opnemen. Die zou niet mogen rinkelen tijdens het gesprek.

5.  U van kledij vergissen

De zwaarste fout die gemaakt wordt bij een sollicitatiegesprek is zich vergissen van kledij. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd bij 3.000 rekruteerders voor de Amerikaanse site CareerBuilder. Een fragment uit een lijst van ergste flaters door de Amerikaanse sollicitanten: “Een kandidaat droeg een trainingspak bij een gesprek voor de post van financieel vicedirecteur”, verklaarde een rekruteerder. Als u flaters wilt vermijden, informeer op voorhand naar de kledingcodes van het beroep en het bedrijf. Het is logisch om voor een klassieke snit te kiezen als u solliciteert in de financiële sector. U kan zich iets meer originaliteit veroorloven als u in de reclamesector wilt werken. Tot slot, vermijd om met een rugzak op het gesprek toe te komen.

6. Kwaadspreken over uw vorige werkgever

Negatieve verhalen van de kandidaten over hun huidige of vorige baas komen op de tweede plaats van de zwaarste fouten die de Amerikaanse rekruteerders oplijstten. “Als men u vraagt om over uw slechtste werkdag of over een moeilijke situatie te spreken, sta uzelf niet toe uw vorige werkgever of vorig bedrijf te sterk te bekritiseren”, raadt Susan R. Summers aan. De Amerikaanse multimiljardair Donald Trump haat dat soort gedrag: “Ik voerde een laatste gesprek met een kandidaat die ik wilde aanwerven, maar die persoon begon kwaad te spreken over zijn vorige werkgever, en ik heb hem niet aangenomen. Wat ik het meeste haat, zijn ontrouwe mensen. De persoon in kwestie zou er zeker geen probleem mee gehad hebben om kwaad over mij te spreken tegenover zijn volgende werkgever. Als iemand kwaad spreekt over zijn werkgever, is hij geen vertrouwen waard."

7. Medelijden opwekken

De rekruteerders zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste werknemers. Als u medelijden bij hen probeert op te wekken, kan u er dus zeker van zijn dat u uw sollicitatiegesprek verknalt. Zelfs als de werkloosheid niet een van de leukste periodes is, is dat geen reden om het medelijden van de rekruteerder op te wekken. Geef hem zeker niet de indruk dat hij uw laatste hoop is. Dat is de beste manier om snel in zijn achting te dalen. Hij zal u dan niet langer zien als een doorzetter en u snel vergeten op het moment dat hij een kandidaat aanneemt.

8. De personeelsdienst voortdurend lastigvallen

Als u met succes een eerste sollicitatiegesprek doorstaan hebt, zal u ongetwijfeld nog uitgenodigd worden voor een of twee bijkomende gesprekken in hetzelfde bedrijf. Vaak belooft de verantwoordelijke van de personeelsdienst u zo snel mogelijk terug te bellen om u op de hoogte te houden van het eindresultaat. Als dat niet gebeurt, neem contact met hem op om nieuws te krijgen. Maar overdrijf daar niet in. Als u geen enkel antwoord krijgt op drie of vier pogingen via e-mail of telefoon, dan is het wellicht tijd om ergens anders te gaan solliciteren.

9. Te zichtbaar zijn op internet

Nog meer blunders?

Lees meer

De rekruteerders hebben steeds meer de neiging op internet te zoeken naar persoonlijke informatie over u. Als u dus een blog hebt of een of meerdere persoonlijke pagina’s (MySpace, Facebook), blijf dan fatsoenlijk. Houd in dat geval uw meningen in de mate van het mogelijke voor uzelf, het zou u uw droomjob kunnen kosten. Volgens Bakchich nam de redactie van de gratis krant 20minutes een kandidaat-journalist niet aan omwille van de teksten die hij enkele jaren eerder op internet had gepost. Daarin gaf hij kritiek op de reclame, wat niet goed overkomt bij een krant die volledig gefinancierd wordt door die sector...

Meer carrièretips?

Surf voor de laatste jobs naar vacature.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud