netto

Henin wordt management coach

Justine Henin wil haar ervaring als toptennisser graag doorgeven aan managers

Justine Henin is nog maar net gestopt met tennissen en nu al heeft ze aangegeven graag te willen gaan coachen in het bedrijfsleven. Het heeft er alles van dat de voormalig nummer één van de wereld klaar is voor een nieuwe carrière.

(m24/het laatste nieuws) - Voorlopig nog geen afkickverschijnselen van het tennis bij Justine Henin en in het befaamde 'zwarte gat' na topsport is ze nog niet gevallen. Wie denkt dat Henin dan maar stilletjes thuis gaat zitten heeft het ook bij het verkeerde eind.

Vorige week maakte ze op een persconferentie bekend, dat ze wil gaan meewerken aan bedrijfsseminaries en workshops over coaching voor managers. Haar voormalig coach Carlos Rodriguez doet dat al jaren voor het bedrijf NexP en Henin wil graag met hem blijven samenwerken.

Vakantie nemen

Henin is volop bezig met haar carrièreswitch. Zo weet ze duidelijk waarom ze workshops wil gaan geven aan managers. "Coaching heeft het beste uit mezelf gehaald, mijn grenzen verlegd. Ik heb geleerd met druk en stress om te gaan. Mijn samenwerking met Rodriguez heeft voor unieke resultaten gezorgd, we denken dat ons model ook van pas kan komen in de bedrijfswereld. We hebben zin om onze ervaring en kennis door te geven aan managers en coaches die dat willen."

Haar nieuwe carrière is niet zomaar een bevlieging: "Ik hoop dat dit het begin is van een lang avontuur", aldus Henin, die naar eigen zeggen altijd al gepassioneerd is door menselijke relaties. Henin zegt dat ze door de coaching van Rodriguez, die gebaseerd was op luisteren en een menselijke relatie, vanuit het niets het nummer één van de tenniswereld is geworden.

Opvallend snel

Het is snel gegaan: een paar weken geleden was Henin nog een tennistopper en nu al volop met haar nieuwe leven bezig. Henin zelf vindt het allemaal niet zo vreemd. "Ik zal zeker nog vakantie nemen dit jaar - eind augustus heb ik al een grote reis gepland. Maar intussen wil ik me ontplooiien in andere projecten, ook buiten de sport. Ik wil niet in dezelfde tenniscircel blijven ronddraaien. Ik heb ook geen tennisstadion van 20.000 toeschouwers nodig om adrenaline te voelen. Maar wees gerust, ik zal ook tijd nemen om me te ontspannen. Zo heb ik deze week Carlos Rodriguez nog naar de fitness meegesleurd."

Justine Henin zal op 22 september deelnemen aan haar eerste seminarie, die de titel "People management and coaching for performance" heeft gekregen. Andere genodigden zijn manager Gérard Houillet van de Franse voetbalfederatie en topman Axel Miller van de Dexia-groep.

Nooit meer tennis?

De tennispagina is omgedraaid, maar ook niet helemaal. Justine Henin heeft geen degout van tennis. "Neen, ik heb zelfs intussen nog enkele balletjes geklopt", verklapte Henin vorige week. Het is ook niet ondenkbaar dat ze acte de présence zal geven tijdens de finale van Roland Garros, die kan haar vragen om de trofee van het vrouwentoernooi in Parijs uit te reiken. De Coupe Suzanne Lenglen heeft ze zelf vier keer kunnen winnen. "Als ze het me vragen, zeg ik niet neen", aldus Henin. Wil je weten welke andere wereldsterren ook een carrièreswitch hebben gemaakt? Bekijk onze fotoreportage.

Verdien jij peanuts of echt geld?

Doe nu mee aan de Grote Salarisenquête en verdubbel je maandloon!

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content