Steeds meer gepensioneerden kiezen voor flexijobs

Flexijobs zijn vooral populair in de horeca, en dus ook steeds meer bij gepensoneerden. ©BELGAIMAGE

Ruim 3.500 gepensioneerden kiezen voor een flexi-job. Dat zijn er 50 procent meer dan vorig jaar. Sinds januari is het systeem open voor gepensioneerden, die hun weg naar de jobs dus blijken te vinden.

Bij een flexi-job krijgt de werknemer geen extra belastingen boven op zijn loon of pensioen, terwijl de werkgever enkel een RSZ-bijdrage van 25 procent betaalt. Sinds januari kunnen ook gepensioneerden in het systeem stappen, en dat blijkt stilaan aan te slaan.

Volgens cijfers van de kranten van het Mediahuis zijn er intussen 3.500 gepensioneerden met een flexi-job, een stijging met 50 procent ten opzichte van vorige maand. 65-plussers met een loopbaan van 45 jaar mogen sinds 2015 het pensioen opnemen én daar bovenop onbeperkt bijverdienen

Het totaal aantal flexi-jobbers bedraagt inmiddels 40.000. Ze zijn vooral actief in de horeca. Sinds januari werd het systeem ook uitgebreid naar de handel, zoals bakkers en slagers.

Staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) wil de flexi-jobs ook uitbreiden naar de bouw en de fruitteelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect